El Baix Llobregat té major mobilitat en els estudis post obligatoris

A mesura que augmenta l’edat dels escolars s’incrementa el nombre de desplaçaments fora del municipi

Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), el 80% dels alumnes del Baix Llobregat d’ensenyaments no universitaris estudien al mateix municipi on resideixen (113.210 alumnes), mentre que el 20% restant es desplaça a altres llocs per estudiar (28.370 alumnes), majoritàriament dins de la mateixa comarca (dades del curs 2018-19).

Img mobilitat educativa 2018

A mesura que augmenta l’edat dels escolars s’incrementa el nombre de desplaçaments fora del municipi. Així, el 91% dels alumnes d’Educació Infantil del Baix Llobregat estan matriculats en el seu municipi de residència, percentatge que és del 90% en el cas dels estudis de primària i del 84% entre els estudiants de secundària.

En els ensenyaments post obligatoris, aquest percentatge disminueix de manera significativa, en especial entre els matriculats a cicles formatius superiors, on només el 16,4% dels estudiants estan matriculats en el seu municipi de residència. En els cicles formatius de grau mitjà també hi ha menys alumnat que estudia al propi municipi: el 32,9%.

Pel que fa als desplaçaments d’estudiants universitaris, aquests creixen al 2017 respecte l’any anterior pel que fa a la població universitària resident al Baix Llobregat, i disminueixen els llocs d’estudi localitzats a la comarca (dades del curs 2017-18).

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
160

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix