La Generalitat dona un nou impuls al turisme comarcal de natura

Imprimeix

El Consorci de Turisme del Baix Llobregat rep una subvenció per a dues grans actuacions: Els 7 Miradors de Montserrat i l’Eix de Ponent de la Xarxa de Senders

El Consorci de Turisme del Baix Llobregat amb aquest Pla de Foment Territorial del Turisme, i en col·laboració amb els ajuntaments de la comarca, impulsa un projecte que contribuirà al creixement turístic i econòmic del Baix Llobregat i a la seva atractivitat turística. La posada en marxa d’aquesta nova oferta de natura comprèn la recuperació i revalorització d’espais naturals per atraure tant a turistes i visitants, com pel fer de gaudir dels ciutadans i ciutadanes de la comarca. L’ajut concedit pel Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya és de 298.315,10€, que es destinarà al finançament d’ambdues actuacions, que esdevindran un revulsiu turístic per aquesta comarca.

Foto

El projecte inclou dues grans actuacions, per una banda la implementació d’Els 7 Miradors de Montserrat i per una altra la finalització de la implementació de la senyalització a l’Eix de Ponent de la Xarxa de Senders del Baix Llobregat. Ambdós actuacions estan vinculades al projecte de la via Blava del Llobregat, atès que és l’eix principal de la Xarxa de senders del Baix Llobregat.

 ORP7397 aigua

L’actuació dels 7 Miradors, consisteix en l’habilitació d’instal·lacions singulars en miradors naturals i panoràmics de les Vies Blaves i Montserrat, ubicats en senders que formen part de la xarxa de senders comarcal. Un projecte d’integració identitària que vol ressaltar el territori del Baix Llobregat a través de l’espectacular teló de fons de la muntanya de Montserrat. Aquest projecte s'emmarca dins del “Pla de desenvolupament turístic de la zona nord”, que pretén afavorir al desenvolupament turístic dels set municipis de la zona nord, Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat i Sant Esteve Sesrovires, una de les zones de la comarca amb menys activitat turística.

4 4 4 foto cicloturisme 01

Per altra banda, es destaca la implementació total de la senyalització vertical de l’Eix de Ponent de la Xarxa de senders  turístics del Baix Llobregat. L’objectiu principal és desenvolupar una nova oferta senderista i cicloturista que esdevingui un dels potencials per atraure més turistes. El posicionament d’aquesta oferta turística al costat de la ciutat de Barcelona i de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, la converteixen en un atractiu amb gran potencial.

Redacció / Fotos: Consorci Turisme