Nou projecte per combatre la soledat en les persones grans a Gavà

Imprimeix

La iniciativa consistirà en un servei de voluntariat de companyia i d’inclusió en la vida activa de la ciutat

Gavà posarà en marxa un servei de voluntariat amb l’objectiu de combatre la soledat no desitjada en les persones grans. La iniciativa es va presentar en la segona Jornada G3 “La soledat en les persones grans”, organitzada pel Fòrum G3 Gent Gran Gavà i l’Ajuntament.

El projecte “Compromís amb les persones grans en situació de soledat de Gavà” ha estat impulsat per la Comissió de Voluntariat del Fòrum G3. Juan Antonio Gallardo, membre de la comissió, explica que “a partir d’un estudi de les dades estadístiques, hem comprovat que a Gavà hi ha unes 1.800 persones majors de 65 anys que viuen soles, cosa que no vol dir que se sentin soles. Per això, ara es tracta de detectar les persones que necessitarien aquest servei d’acompanyament a través dels Serveis Socials, serveis sanitaris o demandes directes.”

Captura de pantalla 2019 11 20 a las 7.55.24

L’Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer i Altres Demències de Gavà, FAGA, formarà les persones voluntàries. Per la seva banda, l’Ajuntament coordinarà el servei amb Serveis Socials i Policia Municipal, i també amb altres institucions, com àrees bàsiques de salut, serveis sociosanitaris i entitats. També promourà la participació de la ciutadania a través del Punt de Voluntariat de Gavà, servei municipal destinat a la captació de persones voluntàries i la posterior vinculació amb el teixit associatiu. La previsió és posar en marxa el nou servei a principis de 2020.

Redacció / Fotos: Arxiu