El conseller d'Educació visita diferents centres educatius de la comarca

Josep Bargalló va signar un conveni amb l'Ajuntament de Viladecans per treballar per l'èxit escolar al municipi

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, va signar un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Viladecans per impulsar diverses actuacions  al municipi encaminades a buscar l’èxit educatiu de l’alumnat. Ha estat en el marc d’una visita territorial al Baix Llobregat, en què el conseller ha pogut visitar diferents centres educatius de Viladecans i del Prat de Llobregat.

A primera hora, Bargalló ha estat rebut a l’Ajuntament de Viladecans per l’alcalde, Carles Ruiz, amb qui ha signat el conveni. Segons ha destacat Bargalló, es tracta d’un document de treball “que inclou elements molt diferents: la lluita contra l’absentisme, la voluntat de treballar conjuntament per l’èxit escolar, i projectes educatius molt concrets que tenen a veure amb projectes d’escoles i instituts també molt concrets”. Per al conseller, “és un conveni exemplar, dins del marc dels que anem fent amb els ajuntaments de Catalunya”. Segons ha afegit Bargalló, la trobada amb l’alcalde també ha servit “per conèixer més la realitat dels centres de la ciutat, per parlar del futur de l’Escola Oficial d’Idiomes, i per parlar de la voluntat de tirar endavant projectes com l’institut escola.”

EJZ8LHMX0AEliRM

EJZ8LHOXsAA27FQ

A continuació, el conseller s’ha traslladat a l’Escola Àngela Roca, on ha fet un recorregut per les instal·lacions i s’ha reunit amb l’equip directiu. El centre, que té una matrícula de 284 alumnes d’educació, participa en projectes com Art Makers –una de les columnes principals del projecte educatiu-, Entre robots, el Pla d’Educació Emocional i el projecte d’hort i Jardí, entre d’altres.

EJaapW5X0AE50Dl

EJaaniAWsAEtw55

EJaapXBWoAApwzp

Seguidament, el titular d’Educació ha visitat diferents espais de l’Institut Josep Mestres i Busquets, entre els quals l’exposició de gravats i escultura dels alumnes de batxillerat artístic, i un mural realitzat al pati. El centre té 527 alumnes d’ESO i batxillerat. Du a terme projectes innovadors com Acció cultural +3, que neix amb la idea de dinamitzar les festes i les activitats del centre, donar protagonisme a l’alumnat, trencar les dinàmiques de desarrelament envers el centre i crear dinàmiques de col·laboració amb l’entorn. Altres programes on participa l’institut són Biblio(r)evolució, #aquiproubullying, Sharing to learn o el Projecte Òrbita.

EJbCUTBXsAAdQKf

EJbCUS WoAAKnAx

Finalment, Josep Bargalló s’ha desplaçat al Prat de Llobregat, on visitarà l’Institut Escola Pepa Colomer. Després de mantenir una trobada de treball amb l’equip directiu, Bargalló recorrerà les instal·lacions del centre, acompanyat per l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler.

Redacció / Fotos: Eduació

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix