ERC-Gavà reclama la millora del camí de Ca n’Espinós

Imprimeix

Segons els republicans lamenten la manca de sensibilitat del Govern Municipal cap al barri denegant una inversió per a la via

A inicis d'octubre ERC-Gavà va presentar diferents esmenes al projecte de pressupost per al 2020 que, entre altres propostes de caràcter social, cultural i de conservació del patrimoni, incloïa una dotació de partida de 300.000 euros ampliables per a la millora del camí a Ca n'Espinós, ja que aquest està en una situació d'abandó i deteriorament. Cal indicar a més que aquesta obra ja havia estat pactada entre el PSC i ERC-Gavà, segons els republicans, en els pressupostos de 2019, “cosa que es va incomplir. Una vegada més, el PSC-Gavà fa evident que, per a ells, hi ha zones de Gavà que ignoren.”, indiquen.

ERC-Gavà va tornar a demanar que s'inclogués una partida específica al pressupost del 2020 per a aquesta finalitat, però el PSC no l'ha acceptat. Segons els republicans, “el PSC s'excusa dient que la responsabilitat és de la Generalitat, que ho havia de finançar a través del Pla de Barris i no ho ha fet, una afirmació falsa, perquè el Pla de Barris ja ha caducat i, quan hi havia termini perquè l'Ajuntament ho demanés, aportant la meitat del cost de l'obra no ho va fer.”

camicanespinos 2017

Ara que el Pla de Barris ja no existeix, cal remarcar que el camí de Ca n'Espinós és un camí veïnal, i per tant qui en té la competència plena i exclusiva és l'Ajuntament de Gavà. “L'excusa de culpar la Generalitat de tots els mals del municipi –mantra recurrent quan volen fugir d'estudi– no serveix”, afirma ERC-Gavà.

Així doncs, ERC-Gavà reclama que el Govern Municipal rectifiqui la seva actitud de “deixadesa i compleixi les seves obligacions amb els veïns de Gavà, no estigmatitzant barris concrets i tractant tot el veïnat per igual, i deixi d'una vegada d'obsessionar-se únicament en macro-projectes especulatius i destructius com el del Pla de Ponent, i que atengui les necessitats reals de la ciutadania de Gavà.”

Redacció / Fotos: ERC