Concurs per escollir el disseny de la nova residència d'avis a Molins

El model d'atenció està inspirat en els països nòrdics i es basa en l'atenció centrada en la persona, fomentant la seva autonomia i la presa de decisions

L'Ajuntament de Molins de Rei ha convocat un concurs d'idees per escollir l'arquitecte que dissenyarà l'edifici de la nova residència d'avis. El model d'atenció del nou centre residencial per a la gent gran està inspirat en els països nòrdics i es basa en l'atenció centrada en la persona, fomentant la seva autonomia i la presa de decisions. Al contrari del que és habitual, aquesta residència serà la que s'adapti als costums i a les necessitats de cadascun dels residents i no a la inversa.

Aquest model d'atenció té una clara incidència en el disseny de l'edifici, que presentarà característiques innovadores: la decoració dels espais l'escullen les persones que hi viuen, poden portar mobles de casa seva –si volen– per personalitzar la seva habitació, existiran petits i senzills espais de cuina per a ús personal dels residents que ho desitgin, i espais d'intimitat amb els familiars o visitants.

Dues fases

El procediment del concurs d'idees permet decidir sobre propostes concretes adaptades a la realitat del municipi. El concurs consta de dues fases: durant la primera, es preseleccionaran els 5 participants que obtinguin la qualificació més alta i que comptin amb més experiència, i a la segona fase, els 5 candidats escollits hauran de presentar les seves propostes. El projecte guanyador, escollit per un jurat de 9 membres, majoritàriament tècnics experts, tindrà la missió de dirigir la construcció de la nova residència. L'alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, ha assenyalat que "aquest és el primer pas de concreció per poder fer realitat la nova residència" i ha volgut agrair "molt especialment la feina feta als governs anteriors i a la Plataforma Afectats Residència d'Avis."

La nova residència es construirà al barri de la Granja, al solar de 4.083 m² que hi ha al costat de l'actual ambulatori, i acollirà 102 residents; alhora, a la planta baixa s'hi ubicarà un centre de dia amb capacitat per a 20 persones més. El pressupost estimat de l'obra és de 10.538.227 euros: 8.402.015 euros per a la residència i el centre de dia, i 2.136.212 euros per a l'aparcament.

Redacció / Fotos: Aj. Molins de Rei

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix