L’Ajuntament d’Esparreguera vol que s'identifiquin les males olors

Imprimeix

Ha sol·licitat Aigües d’Esparreguera Vidal SL, responsable del subministrament a la població, que realitzi noves analítiques a l'aigua procedent de la Mina i mantingui informada la ciutadania

La regidoria d’Aigua, Energia i Residus de l’Ajuntament d’Esparreguera ha sol·licitat la companyia Aigües d’Esparreguera Vidal SL, concessionària del servei públic d’abastament d’aigua al municipi, que presenti noves analítiques per a certificar la qualitat de l’aigua de la Mina i mantingui informada la ciutadania sobre la potabilitat d’aquesta i l’origen de les males olors que han tornat a donar-se en les darreres setmanes.

esparreguera4269

En relació a això, la companyia d’aigües va emetre un comunicat afirmant que l’aigua subministrada ha estat apta per al consum en tot moment. El mateix comunicat de la companyia d’aigües afirmava que, tot i ser perfectament potable, el dia 23 d’octubre es va interrompre el subministrament d’aigua de la Mina i des d’aleshores es distribueix aigua procedent d’Aigües Ter-Llobregat, per tal d’efectuar més controls en relació a les males olors. Entretant, Aigües d’Esparreguera va fer arribar l’Ajuntament uns primers resultats d’analítiques efectuades el passat 28 d’octubre sobre mostres procedents de la Mina que certifiquen que valors avaluats es troben dintre dels paràmetres normals.

esparreguera prohibeix

Després de rebre aquestes analítiques, la regidoria d’Aigua, Energia i Residus de l’Ajuntament va sol·licitar una anàlisi més detallat per avaluar altres paràmetres que puguin explicar l’origen de les males olors procedents de l’aigua de la Mina. Segons ha explicat el regidor coordinador de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, Rogeli de la Cruz, “s’han requerit analítiques ampliades a la companyia d’aigües perquè la certificació presentada fins ara no revela l’origen de les males olors”. En relació a això, De la Cruz ha manifestat que “malgrat que estem convençuts de la potabilitat de l’aigua subministrada estem en l’obligació de demanar noves proves en l’exercici de fiscalització i control del servei que correspon l’Ajuntament.”

Redacció / Fotos: Aj. Esparreguera