Agricultors holandesos visiten el Parc Rural del Montserrat i Parc Agrari

Imprimeix

La trobada va permetre intercanviar experiències i, així, aportar valor afegit a l’agricultura d’aquests entorns

Del 4 al 6 de novembre, una delegació, conformada per agricultors i responsables d’ordenació territorial de l’administració holandesa, va visitar el Parc Rural del Montserrat i el Parc Agrari del Baix Llobregat per conèixer els avantatges que aquests parcs ofereixen als agricultors. La delegació va ser rebuda pel diputat de Mobilitat, Espais Naturals i Prevenció d’Incendis Forestals, Josep Tarín, i el responsable de Desenvolupament Rural de la Generalitat de Catalunya, Josep Dadón, que van explicar les polítiques i els reptes del desenvolupament dels espais agraris.

7439bfe7 a8d5 483e b015 ad3be61233d8

En l’entorn del Parc Rural del Montserrat, la delegació es va reunir amb el president del Parc Rural del Montserrat i alcalde de Collbató, Miquel Solà, i va realitzar visites tècniques a formatgeries i cellers a més dels espais del banc de terres i dels camps on es conreen les diferents varietats d’oli.

Al Parc Agrari del Baix Llobregat, la delegació es va reunir amb representants del Consorci i ha visitat la Cooperativa Agrària Santboiana, així com a Mercabarna, concretament a la granja a l’aire lliure i a l’hivernacle i a la granja agroecològica on fan producció ecològica i venda directa.

Aquesta visita és un exemple de l’interès que iniciatives com el Parc Rural del Montserrat i al Parc Agrari del Baix Llobregat generen en altres països. A més la trobada ha permès intercanviar experiències i, així, aportar valor afegit a l’agricultura d’aquests entorns.

Redacció / Fotos: Aj. Collbató