La recerca de càncer infantil a Sant Joan de Déu rep ajuts de La Marató TV3

Imprimeix

Els tres treballs finançats estan liderats pels investigadors Cinzia Lavarino, Ángel Montero i Jaume Mora

Tres projectes de recerca de l’Hospital Sant Joan de Déu han rebut el finançament de l’edició 2018 de La Marató de TV3 dedicada al càncer. En concret, els treballs finançats estan liderats pels investigadors Cinzia Lavarino, Ángel Montero i Jaume Mora. A més, un quart projecte liderat per l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) en el que participa la investigadora del centre sanitari hospitalenc, Silvia Mateo, també comptarà amb aquest finançament.

laboratori oncologia cinzia lavarino hospital sant joan deu barcelona

Els projectes són: 

  • Plataforma per al desenvolupament i implementació de classificadors moleculars per al càncer pediàtric, de la Dra. Lavarino.
  • Inhibició de la via PI3K/AKT en gliomes d’alt grau i difusos de tronc (pHGG/DIPG), del Dr. Montero.
  • Desemmascarant la cèl·lula d’origen del sarcoma d’Ewing: un procés de transformació seqüencial que necessita una primera alteració genètica prenatal i un context epigenètic postnatal, del Dr. Mora.
  • Anàlisi molecular del procés metastàtic en tumors del desenvolupament, liderat per l'IDIBELL, amb la participació la Dra. Mateo

En total, s'hi van presentar 192 projectes, que van ser avaluats per 149 científics d'àmbit internacional, especialistes en aquesta matèria. Per a l’avaluació es va tenir en compte la qualitat, la metodologia i la rellevància del projecte. 

2019021511104982033

La gestió de l'avaluació l'ha dut a terme l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

D'acord amb la proposta de la comissió assessora científica de la Fundació La Marató de TV3, el Patronat ha acordat distribuir 13.149.870,76 euros entre els 43 projectes de recerca científica d'excel·lència guardonats.

Redacció / Fotos: HSJDB