La Variant de Vallirana entrarà en funcionament demà dimarts

Imprimeix

La via es una reivindicació històrica dels veïns i ha tingut un cos de 176 milions d’euros

El Ministeri de Foment ha anunciat que el tram de l’autovia B-24 que conforma la variant de la N-340 que passa pel municipi de Vallirana (entrarà en funcionament aquest dimarts 5 de novembre a partir de les 12 hores.

La nova via és una reivindicació històrica i suposarà una millora en la seguretat i qualitat de vida dels veïns de Vallirana, que fins ara veien passar pel centre del municipi una mitjana de 19.000 vehicles cada dia. La longitud total del tram és d’uns 3 quilòmetres, amb dues calçades de dos carrils per sentit, i la majoria del tram discorre pel nou Túnel de Vallirana. El traçat comença en una rotonda sobre la N-340, a l’entrada del nucli urbà de Vallirana, arribant des del Port de l’Ordal, i finalitza a l’enllaç amb Cervelló oest de la B-24.

20190903 121104.1

Aquest nou itinerari serà una alternativa de gran capacitat per al trànsit de llarg i mig recorregut que fins ara es veia obligat a circular per la N-340 que passava pel centre de Vallirana, on hi ha limitació de velocitat a 50 km/h, nombroses interseccions amb semàfors i passos de vianants.

Les obres han tingut un cost de 176 milions d’euros. Una excel·lent notícia que tanca 31 anys de reclamacions i 15 anys des de l’inici de les obres.

Redacció / Fotos: Arxiu