La platja, principal recurs turístic a Gavà

Imprimeix

Els aspectes millor valorats són els equipaments; la percepció de seguretat; les instal·lacions esportives i jocs, el servei de socorrisme i l’estat de la sorra

El 58% de les persones que visiten Gavà a l’estiu ho fan per gaudir de la platja. Per a un 15% la principal motivació són les activitats a la natura, i per a un 12% el turisme cultural. Així es desprèn de l’enquesta realitzada a més de 730 persones al Punt d’Informació Turística instal·lat a Gavà Mar durant la temporada alta de bany. De les persones enquestades, un 72% era de fora de Gavà, principalment d’altres municipis del Baix Llobregat (el 34%) o de l’àrea metropolitana (21%). El 50% venia en família i prop del 40% ho feia més d’un cop per setmana. Quant al mitjà de transport utilitzat per arribar a la platja, el 58% ho feia en cotxe, i un 16% en autobús.

paseo 3

Quant a la valoració general de la platja de Gavà, aquesta ha estat de 4 punts sobre 5. Els aspectes millor valorats són els equipaments; la percepció de seguretat; les instal·lacions esportives i jocs, el servei de socorrisme i l’estat de la sorra, amb puntuacions entre el 4 i el 3,8. La valoració més baixa (3,4) és per a la zona taronja d’estacionament per a residents de Gavà. Quant al grau de satisfacció de la visita turística, la valoració mitjana és d’un 8,2 sobre 10.

base nautica 1

Els bons resultats queden ratificats amb les principals acreditacions que s’han atorgat a la platja de Gavà. En concret la Bandera Blava, el Compromís Biosphere, la Q de Qualitat Turística i la bandera Ecoplayas.

Redacció / Fotos: Arxiu-Turisme Baix Llobregat