Cornellà de Llobregat crea una xarxa solidària d’instal·ladors

L’Ajuntament signa un conveni amb Gibaix destinat a persones en situació de pobresa energètica

L’Ajuntament de Cornellà ha signat un conveni amb l’Associació Professional d’Empresaris d’Electricitat, Fontaneria, Gas, Climatització i afins del Baix Llobregat (Gibaix) per a la creació d’una xarxa d’instal·ladors solidària amb l’objectiu de donar suport i millorar la qualitat de les llars de persones de la ciutat en situació de pobresa energètica.

El conveni estableix un protocol d’actuació que inclou un preu solidari fix de 50 euros (IVA inclòs) per a les revisions i l’emissió del Butlletí de Reconeixement d’Instal·lacions Elèctriques (BRIE). Aquests butlletins són un requisit obligatori que les companyies demanen abans de donar l’alta del subministrament a un habitatge i que té un preu de mercat que oscil·la entre els 150 i els 250 euros.

images installadors

El conveni també estableix un preu solidari pels arranjaments, en cas que l’habitatge revisat necessiti treballs per assegurar el bon estat de les instal·lacions de subministraments bàsics de les llars. El preu en aquest cas serà de 23 euros/hora (IVA inclòs), un 32,4% inferior al preu de mercat.

L’Oficina d’Eficiència Energètica de Cornellà, juntament amb els Serveis Socials, seran els encarregats d’indicar les persones beneficiàries d’aquest conveni i derivaran a Gibaix els respectius expedients per realitzar els procediments de reconeixement i certificats que siguin adients. Serà l’Oficina l’encarregada de gestionar i valorar els informes emesos per Gibaix i iniciar les accions pertinents d’acord amb la legislació vigent.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix