Dispositius especials als cementiris baixllobregatins per a Tots Sants

Imprimeix

S’ampliarà els horaris i es facilitarà la mobilitat amb un reforç dels transports públics

Amb motiu de la festivitat de Tots Sants, els diferents cementiris del Baix Llobregat ampliaran els seus horaris perquè la ciutadania pugui recordar els seus avantpassats i visitar les tombes d’altres familiars i amistats. A més, els consistoris municipals facilitaran la mobilitat amb un reforç del transport públic així com l’habilitació de zones d’aparcament per donar servei als milers de persones que s’apropin als cementiris. A més, segons el municipi, es realitzaran diverses activitats paral·leles com misses o música.

cementiri baixllobregat

Homenatge al cementiri vell d’Abrera

L’Ajuntament d’Abrera participarà, un any més, en l’homenatge i ofrena floral que tindrà lloc al cementiri vell el divendres 1 de novembre, a les 12 del migdia, en record dels veïns d’Olesa de Montserrat que van morir afusellats el 19 de febrer de 1939 en aquest recinte.

cementiri nou

Inversió del consistori gavanenc

D’altra banda, l’Ajuntament de Gavà ha invertit un total de 133.200 euros per a millorar cobertes, pintar i reformar les dependències del cementiri municipal. Les actuacions s’han allargat durant algunes setmanes, i en total s’ha actuat en 1.300 metres quadrats.

CEMENTIRI GAVA 2910119

Iniciativa i novetat

Al cementiri de Roques Blanques del Papiol s’ha impulsat una iniciativa per potenciar la flor natural per Tots Sants. Així, el recinte oferirà gratuïtament una planta natural als usuaris que portin les flors artificials velles entre el 28 d’octubre i l’1 de novembre. L’objectiu és reduir el residu plàstic als cementiris i afavorir el compostatge a partir de la flor natural.

1 1920x600 imgen 1 slider 01

Una de les novetats d'aquest any són els anomenats 'Panteons del bosc', unes innovadores sepultures soterrades enmig de la natura que s'estan enllestint al Cementiri de Roques Blanques que queden integrades plenament amb la vegetació de l’entorn.

Redacció / Fotos: Arxiu-Ajuntaments-Roques Blanques