El casc antic de Pallejà serà una zona per a vianants

Imprimeix

La primera fase ja ha començat i contempla la connexió del carrer Castell amb el carrer Torres i Bages a través d’un vial per tal de donar accés al CAP

L’Ajuntament de Pallejà està treballant en la transformació del seu casc antic en una zona per a vianants, tal com està contemplat en el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible. El projecte ha de permetre guanyar en espais i en seguretat i suposarà una important reducció de les emissions de CO2 i del consum energètic.

L’actuació afectarà els carrers Torres i Bages, Castell, Miquel Ricart, Martí i Julià i Sant Francesc. La intenció és eliminar pràcticament la circulació en un àmbit que actualment compta amb voreres estretes i greus problemes de mobilitat. S’eliminarà l’asfalt, es crearan nous espais d’estada i s’incorporarà nou mobiliari urbà al mateix temps que es potencia el comerç local de la zona i s’aconseguirà que el camí a l’escola Jacint Verdaguer, que passa pel casc antic, sigui 100% per a vianants. L’accés amb vehicles quedarà restringit al Centre d’Atenció Primària i als guals dels propietaris particulars.

Fases

El projecte es dividirà en diferents fases. La primera ha començat aquest dimarts 29 d’octubre i contempla la connexió del carrer Castell amb el carrer Torres i Bages a través d’un vial per tal de donar accés al CAP.

Captura de pantalla 2019 10 29 a las 16.32.12

Captura de pantalla 2019 10 29 a las 16.32.20

Les obres, finançades per la Diputació de Barcelona i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), inclouran la pavimentació de tot el carrer Torres i Bages i l’aplicació d’aquelles mesures que han de garantir la mobilitat als vianants com prohibir l’estacionament i restringir el pas de vehicles, deixant accés només als guals de particulars.

Redacció / Fotos: Aj. Pallejà