El casc antic de Pallejà serà una zona per a vianants

La primera fase ja ha començat i contempla la connexió del carrer Castell amb el carrer Torres i Bages a través d’un vial per tal de donar accés al CAP

L’Ajuntament de Pallejà està treballant en la transformació del seu casc antic en una zona per a vianants, tal com està contemplat en el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible. El projecte ha de permetre guanyar en espais i en seguretat i suposarà una important reducció de les emissions de CO2 i del consum energètic.

L’actuació afectarà els carrers Torres i Bages, Castell, Miquel Ricart, Martí i Julià i Sant Francesc. La intenció és eliminar pràcticament la circulació en un àmbit que actualment compta amb voreres estretes i greus problemes de mobilitat. S’eliminarà l’asfalt, es crearan nous espais d’estada i s’incorporarà nou mobiliari urbà al mateix temps que es potencia el comerç local de la zona i s’aconseguirà que el camí a l’escola Jacint Verdaguer, que passa pel casc antic, sigui 100% per a vianants. L’accés amb vehicles quedarà restringit al Centre d’Atenció Primària i als guals dels propietaris particulars.

Fases

El projecte es dividirà en diferents fases. La primera ha començat aquest dimarts 29 d’octubre i contempla la connexió del carrer Castell amb el carrer Torres i Bages a través d’un vial per tal de donar accés al CAP.

Captura de pantalla 2019 10 29 a las 16.32.12

Captura de pantalla 2019 10 29 a las 16.32.20

Les obres, finançades per la Diputació de Barcelona i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), inclouran la pavimentació de tot el carrer Torres i Bages i l’aplicació d’aquelles mesures que han de garantir la mobilitat als vianants com prohibir l’estacionament i restringir el pas de vehicles, deixant accés només als guals de particulars.

Redacció / Fotos: Aj. Pallejà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
152

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix