CCOO denuncia que Amazon “vulnera” i “boicoteja” el dret de vaga

El sindicat ha comunicat a l’empresa que si pren algun tipus d’acció o represàlia amb els que secundin la jornada reivindicativa prendrà mesures

Comissions Obreres (CCOO) denuncia que la multinacional Amazon vulnera i boicoteja el dret de vaga dels treballadors dels centres logístics del Prat de Llobregat i d’altres plantes com les de Martorelles o Castellbisbal. En un comunicat, el sindicat assegura que la direcció ha organitzat esdeveniments lúdics amb motiu de ‘Halloween’ per a dissuadir el personal de participar en la convocatòria d’aturada de 24 hores que comença aquest dimarts a les deu del vespre. Els representants laborals també s’han queixat que l’empresa hagi imposat una jornada flexible, incrementant-la una hora més. Amb aquest pretext la direcció vol que el treballador hagi de justificar la seva absència les hores que quedin fora de la convocatòria oficial de vaga.

10532722 15 970x597

El sindicat ha recordat que el 90% de la jornada està cobert pel dret de vaga i que les maniobres de l’empresa són una amenaça vetllada cap a aquells treballadors que vulguin exercir el seu dret. És més, CCOO ha comunicat a Amazon que si pren algun tipus d’acció o represàlia amb els que secundin la vaga prendran mesures.

En total, 15.000 treballadors del sector de la logística i del transport de mercaderies per carretera de la demarcació de Barcelona estan cridats a una vaga de 24 hores des d’aquest dimarts a les deu del vespre. Els sindicats han convocat l’aturada per reclamar millores salarials després de nou anys de sou congelat i de negociacions de conveni bloquejades.

Resposta de l'empresa

D’altra banda, segons Isidro Angulo, de l’agèncie de comunicació d’Amazon Operacions, “els comentaris realitzats per un dels sindicats, són falsos i manquen de fonament. En Amazon respectem que els nostres treballadors exerceixin legítimament el seu dret de vaga, incloent-hi la relacionada amb la convocatòria per a desbloquejar la negociació del Conveni provincial de transport per carretera i logística de Barcelona.”

Angulo també manifesta que “tots els centres d'Amazon organitzen diferents activitats lúdiques durant el període de Peak (temps previ al Nadal que inicia a l'octubre i acaba a principis de gener), inclòs en aquest cas, Halloween. Aquestes activitats – tals com acudir amb la cara maquillada i/o disfressat, o participar en sortejos per a rebre dolços – ocorren tots els anys i no guarden cap relació amb l'esmentada convocatòria de vaga, ni amb el dret dels treballadors a unir-se a aquesta, si així ho decideixen. Suggerir el contrari, seria simplement incorrecte. Finalment, pel que fa a la planificació laboral que tenim en Amazon per a aquesta època de l'any, no és diferent de la de qualsevol altre any i està relacionada amb les necessitats productives del període de Peak, esmentat anteriorment. Qualsevol que suggereixi que això obeeix a una altra raó, no comprèn el nostre negoci i està abocant afirmacions falses i mal informades.”

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
73

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix