La CUP vol municipalitzar el servei de jardineria a Molins de Rei

Imprimeix

El grup municipal defensa que l’Ajuntament hauria de tornar a gestionar, ja que considera que “la privatització a llarg termini és nefasta”

La CUP-Molins de Rei ha alertat sobre la possibilitat mantenir el servei de jardineria del municipi baixllobregatí en mans d’una empresa privada. El grup municipal exigeix a l’alcalde, Xavi Paz, “no “repetir la privatització d’aquest servei públic”.

Segons la CUP-Molins de Rei: “Les conseqüències de les privatitzacions a llarg termini són nefastes: pitjors sous i condicions laborals, manca de control i supervisió directa, i un traspàs significatiu de diners públics als beneficis empresarials i a l'estat espanyol a través de tributs com l'IVA, que amb la gestió pública directa no es pagarien. A més, no hem d'oblidar que les privatitzacions generen uns guanys per a les empreses valorats en un 6% de benefici industrial i un 12 % per a despeses generals, amb el que s'acaba gravant en un 18% el servei.”

D’altra banda, el grup municipal considera en els darrers anys l'Ajuntament ha marcat uns preus de sortida més baixos que en anteriors licitacions, i això ha generat que es presentin poques empreses. “En abaixar els preus, les empreses deixen de prestar alguns dels serveis inclosos als plecs de condicions, per poder aconseguir un major benefici. Tot plegat, s'ha agreujat amb les polítiques d'aprimament del personal tècnic de l'Ajuntament que fiscalitza a les empreses adjudicatàries, al no poder fer un seguiment acurat del servei ofert.”

D'altra banda, segons la CUP-Molins de Rei, tot i que en els plecs de condicions s'obliga a subrogar a tota la plantilla anterior, no hi ha mecanismes totalment efectius per controlar que es cobreixen les baixes i les suplències o per garantir que tots els treballadors/es realitzen les tasques a Molins. “Això ha provocat que en alguns moments faltés per cobrir el 30% de la plantilla.”

En conseqüentment, la CUP-Molins de Rei aposta per tornar a gestionar el servei de jardinera directament des de l'Ajuntament per “millorar-ne la qualitat, protegir els drets dels treballadors/es, i invertir els diners públics amb el màxim de transparència i efectivitat. Considerem clau aquesta municipalització per dotar de múscul l'empresa municipal que ha de gestionar els serveis que els governs consideri, amb la vista posada a la municipalització del servei municipal d'aigua el 2023 i si és certa la voluntat expressada pel nou govern municipal de desenvolupar polítiques d'habitatge.”

Redacció / Foto: Arxiu