El Prat promou la visibilitat de les dones a la Vikipèdia

Imprimeix

El 9 de novembre es farà una trobada al Centre Cívic Palmira Domènech

L’Ajuntament del Prat ha creat un nou espai a la Vikipèdia de reconeixement i visibilització de les dones del municipi que hagin destacat en algun àmbit. És per això que crear la Wikidones Prat.

Una de les línies que treballa el Centre Cívic Palmira Domènech és la de cultura digital, a fi de promoure i fomentar l'ús de les tecnologies per part de les dones i visibilitzar el treball i les aportacions que elles han fet en aquest àmbit. Un dels objectius del projecte és col·laborar a trencar amb l'escletxa digital de gènere, ja que el percentatge de dones que edita la Vikipèdia se situa en el 10%. L'any 2018 tan sols un 17 % de les biografies de la Vikipèdia eren de dones.

wikidones banner 725x467 01

Trobada

El dissabte 9 de novembre de 2019, de 10 a 14 hores, se celebrarà la 1a Trobada Wikidones a la Palmira. La trobada s'adreça a tota la ciutadania, especialment a les dones, que vulguin contribuir a donar més visibilitat a les pratenques a Internet.

La idea és que sigui un dia on un grup de gent interessada a trencar amb aquesta escletxa de gènere que existeix en la Vikipèdia es trobin en un ambient proper i lúdic. La jornada començarà amb una petita formació per poder saber com s'editen i creen continguts a la Vikipèdia. A continuació es farà una dinàmica per poder conèixer-se i decidir qui publicarà sobre quina dona, i preparar-se per començar a escriure els articles.

72737971 711347239384250 7700758022494093312 n

Llista d'articles proposats

Actualment s'està desenvolupant una tasca prèvia de recerca de documentació sobre diverses dones del Prat, per tal d'agilitzar la publicació d'articles durant la trobada. Aquest llistat es proposa seguint criteris de diversitat, cercant dones que han destacat en diferents camps com la ciència, la medicina, el treball social, la cultura i l'esport, entre d'altres. No es tracta d'un llistat tancat, per tant, qualsevol persona que s'hi inscrigui pot proposar nous noms.

Redacció / Fotos: Aj. El Prat de Llobregat