Sant Feliu fa una aposta per la mobilitat a peu amb el Metrominut

Imprimeix

És un esquema de la ciutat visualment semblant a un mapa del metro i serveix per mostrar recorreguts a peu entre diferents punts i equipaments del municipi

L’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat fa una ferma aposta per la mobilitat a peu. El consistori ha creat el seu propi plànol Metrominut, un esquema de la ciutat visualment semblant a un mapa del metro i serveix per mostrar recorreguts a peu entre diferents punts i equipaments del municipi. Cada recorregut ve acompanyat amb la distància aproximada entre els dos punts que connecta i del temps de trajecte a peu.

Captura de pantalla 2019 10 23 a las 16.16.17

Aquests trams són acumulables per tal de poder fer estimacions de recorreguts més llargs i personalitzats. La iniciativa va ser ideada a Pontevedra l'any 2011 i ja s'ha implementat en nombroses ciutats europees amb molt bona acollida. Ara la capital del Baix Llobregat s'uneix a la llista de ciutats que aposten per la mobilitat a peu.

En el plànol Metrominut s'han identificat els centres educatius i escoles bressol de la ciutat. També trobarem els parcs i zones verdes com el Parc Agrari, el Parc Llobregat, el Parc Nadal, el Parc Europa i el Parc Natural de Collserola. Les zones amb grans aparcaments així com les connexions amb altres municipis, també s'han incorporat.

metrominuto miniatura detalle1

Aquesta iniciativa no només busca convertir Sant Feliu en una ciutat més sostenible i amable amb el medi ambient, també busca que els trasllats a peu millorin la salut de la ciutadania i potenciïn el comerç i l'economia local.

 Redacció / Fotos: Arxiu-Diario de Pontevedra