El centre Caviga arriba als quinze anys de vida

Es va crear amb la finalitat de promocionar i fomentar la integració laboral i social de les persones adultes

El centre ocupacional Caviga, que fomenta la integració laboral i social de persones amb discapacitat psíquica, celebra quinze anys de vida. Per aquest motiu es van organitzar diverses activitats commemoratives. El centre ocupacional es va crear l’any 2004 per acord dels ajuntaments de Castelldefels, Viladecans, Gavà i el Consell Comarcal del Baix Llobregat, amb la finalitat de promocionar i fomentar la integració laboral i social de les persones adultes amb discapacitat psíquica. Actualment, el centre, ubicat a la zona de Can Calderón, té una capacitat assistencial de 90 places adreçades a persones amb una discapacitat psíquica valorada en un 65% o més per la Generalitat i que viuen a les poblacions de Castelldefels, Gavà i Viladecans.

22904768 1960021920921375 6130529583659837041 o

Disposa del Servei de Teràpia Ocupacional i del Servei Ocupacional d’Inserció que ofereixen ajustament personal, social i ocupació terapèutica. Els usuaris i usuàries del centre són persones amb un grau d’afectació que no els permet plantejar-se una integració a l’empresa ordinària, ni tampoc, de moment, a un centre especial de treball. Per aquest motiu al Centre Ocupacional Caviga -el nom del centre és un acrònim de les poblacions que el van crear, Castelldefels, Gavà i Viladecans-, s’ofereix als usuaris una atenció diürna de tipus rehabilitador, a fi que puguin assolir la seva màxima integració social.

Programa

Les activitats programades sempre obeeixen a un programa individualitzat que pretén donar resposta a les necessitats i desigs de cada persona. El centre compta amb servei de menjador, transport, atenció psicològica, atenció social i atenció familiar. A més, des de 2008, disposa d’una sala d’informàtica, d’una zona lúdic-esportiva i d’un espai on realitzar tasques de jardineria.

Redacció / Fotos: Caviga

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix