Les dones, protagonistes de la Trobada d'Estudiosos d'Eramprunyà

Imprimeix

Amb el títol “Les dones de l'Eramprunyà, passat i present” se celebra a Sant Boi de Llobregat la XII Trobada de Centres d'Estudi i d'estudiosos d'Eramprunyà

El proper 19 d'octubre, a partir de les nou del matí, es congreguen al Museu de Sant Boi de Llobregat la dotzena trobada d'estudiosos de les poblacions que formaven part de l'antiga baronia medieval d'Eramprunyà (Gavà, Viladecans, Sant Climent de Llobregat, Castelldefels, Begues i Sant Boi de Llobregat). Enguany, aquesta veterana trobada agrupa la presentació de ponències i comunicacions de tots els treballs d'investigació històrica que els estudiosos i estudioses i centres d'estudis han realitzat sobre el passat i present de les dones en el nostre territori.

Amb un programa de setze comunicacions s'analitzarà el paper de la dona d'aquestes poblacions en diferents etapes històriques i quina ha estat la seva contribució a la societat com a mestres, llevadores i treballadores de fàbriques. També hi haurà ponències dedicades al treball fet des del feminisme, com és el cas de la promoció del rugbi femení i la relació de les dones amb el món de l’ensenyament.

La trobada està organitzada enguany pel nou Centre d'Estudis Santboians, anomenat La Rutlla. Aquest nou centre d'estudis també té previst organitzar pel 30 de novembre la primera trobada d'investigadors que hagin realitzat qualsevol treball de recerca relacionat amb la ciutat de Sant Boi.

Redacció / Foto: La Rutlla