La ciutadania del Delta defensa la conservació del Parc Agrari

També reclamen un parc d’habitatge públic de lloguer, mobilitat en xarxa i no radial, i comerç de proximitat

El passat 8 d’octubre es va celebrar al Prat de Llobregat el segon debat ciutadà del procés participatiu del Pla director urbanístic metropolità (PDU), corresponent a l’àmbit del Delta del Llobregat i el Continu Urbà, que aplega, a més del Prat de Llobregat com a seu, els municipis de Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, l'Hospitalet de Llobregat,  Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Viladecans.

El Cèntric Espai Cultural del Prat de Llobregat va acollir la sessió, en la qual van participar 66 persones (el 57 % homes i el 43 % dones) residents a diferents municipis de l’àmbit. Va comptar amb representants institucionals de l’AMB i del Prat de Llobregat, i la implicació del Servei de Redacció del Pla Director de l’AMB i tècnics municipals.

i jdnCD6J X2

Just abans de les sessions de debat, es va inaugurar l’exposició “Metròpolis de Ciutats”, que acompanya el procés participatiu i que es podrà visitar en aquest espai fins al 19 d’octubre. L’obertura va ser a càrrec de Juan Pedro Pérez, tinent d’alcalde de l’Àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, i de Jordi Sánchez, vicepresident de Desenvolupament de Polítiques Urbanístiques de l’AMB.

i TrXHfxZ X2

El debat ciutadà es va desenvolupar en tres parts: una presentació de l’Avanç del PDU metropolità a càrrec de Xavier Mariño, cap del Servei de Redacció del Pla Director; una sessió de treball per taules temàtiques i una cloenda en què es van posar en comú tots els elements discutits.

Xavier Mariño va destacar, en la seva presentació, que el Pla respon a un model de desenvolupament urbanístic metropolità que ha de ser sostenible, eficient i cohesionat, amb la finalitat d’integrar la diversitat del territori en un projecte comú.

i 8gnNSvN X2

A la sessió de treball per taules es van tractar cinc temàtiques: infraestructura verda, cohesió social i habitatge, mobilitat, desenvolupament econòmic i social, i cicle de matèria i energia.

  • Infraestructura verda: els participants van defensar la connexió dels espais verds i oberts, entre si i amb les zones urbanes. Van fer especial èmfasi en el Parc Agrari com a element ecològic potencial del territori per avançar cap a un sistema alimentari metropolità i consolidar la producció de proximitat. Es va apostar per la conservació dels espais naturals i agraris davant la forta pressió urbana.
  • Cohesió social i habitatge: es va posar el focus en la necessitat d’habitatge assequible, la demanda d’habitatge públic de lloguer i la rehabilitació del parc d’habitatges com a necessitats primordials del PDU. Els participants van defensar una metròpolis formada per diverses centralitats i “fer ciutats per viure-hi, treballar-hi i comprar-hi”. Finalment, es va recollir la demanda de frenar determinats plans urbanístics municipals que aposten per creixements urbans excessius.
  • Mobilitat: els assistents van defensar una mobilitat en xarxa i no radial, és a dir, una connexió entre els municipis sense haver de passar per Barcelona. També es va apostar per altres sistemes de mobilitat sostenible i especialment per la millora del transport públic i la xarxa de metro “seguint l’exemple del Prat de Llobregat, Cornellà de Llobregat o l’Hospitalet de Llobregat”.
  • Desenvolupament econòmic i social: es va defensar la diversificació de l’economia i el comerç de proximitat en detriment dels grans centres comercials. També es va exposar la necessitat de regeneració dels polígons industrials.
  • Cicle de matèria i energia: es va proposar elaborar el PDU metropolità tenint molt present la situació actual d’emergència climàtica, amb la millora en la recollida i el tractament de l’aigua com un dels elements més importants a considerar.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix