Sant Boi visibilitza el dol per la pèrdua d’un fill durant l’embaràs

Avui s’organitza una trobada al Parc Sanitari Sant Joan de Déu en record per acompanyar totes aquelles persones que han viscut aquesta realitat

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu celebra, avui 13 d’octubre, una trobada de record per acompanyar totes aquelles persones que han viscut una pèrdua perinatal. S’estima que a l’Estat espanyol hi ha més de 2.000 morts perinatals cada any, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Són les que es produeixen des de la 22a setmana de gestació fins als primers dies de vida del nadó. La pèrdua d’un fill en aquesta etapa, però, sovint ha estat invisibilitzada i silenciada.

Amb motiu del Dia Mundial de la Pèrdua Perinatal (15 d’octubre), el Parc Sanitari Sant Joan de Déu organitza l’acte Petites empremtes, que tindrà lloc d’11 a 13 h als jardins del recinte de Sant Boi de Llobregat. Es tracta d’una trobada de record per acompanyar les persones que han conegut aquesta realitat. L’activitat s’adreça a famílies que hagin estat ateses a l’Hospital General de Sant Boi, que visquin en la zona de referència del centre hospitalari o bé que hagin viscut de prop aquesta experiència.

Projectes com Petites empremtes responen al model d’atenció humana, integral i personalitzada que el Parc Sanitari Sant Joan de Déu ofereix a les persones ateses. En aquest sentit, l’Àrea Maternoinfantil de l’Hospital General ha canviat l’orientació a l’hora d’acompanyar millor tots aquells que han perdut un nadó durant la gestació o pocs dies després que hagi nascut. Buidor, incertesa o incomprensió: aquestes i moltes altres emocions sorgeixen durant un procés d’aquestes característiques, que requereix suport i visibilitat.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix