Augmenta l'oferta formativa post obligatòria al Baix Llobregat

Un total de 346 grups de Batxillerat i 426 grups de formació professional configuren el curs 2019-2020

Continua augmentant l’oferta formativa post obligatòria en formació professional. Respecte el curs 2018-2019 l’augment de l’oferta creix amb 19 grups més de cicles formatius (9 més de grau mig i 10 més de grau superior). Es mantenen els grups de Batxillerat en 346.

Img nota fp 2019 20

Si es compara l’oferta formativa de formació professional amb la de Batxillerat, a la comarca hi ha més municipis que ofereixen Batxillerat que cicles formatius (17 municipis ofereixen cicles formatius i 22 dels 30 municipis del Baix Llobregat ofereixen Batxillerat). Així, 6 municipis que ofereixen Batxillerat no ofereixen cicles formatius (Abrera, Esparreguera, Pallejà, Santa Coloma de Cervelló, Vallirana i Begues).

Captura de pantalla 2019 10 08 a las 11.10.19

L’oferta formativa de Batxillerat es distribueix en 3 modalitats: arts (via d'arts plàstiques, imatge i disseny i via d'arts escèniques, música i dansa), humanitats i ciències socials, i ciències i tecnologia. En tots els centres que ofereixen Batxillerat ofereixen les modalitats d’humanitats i ciències socials i ciències i tecnologia. La modalitat d’arts és menys freqüent a la comarca, només s’ofereix a 8 municipis, oferint El Prat de Llobregat i Esparreguera la modalitat d’arts escèniques i la resta de municipis (Cornellà de Llobregat, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat i Viladecans) arts plàstiques. Respecte al curs anterior, Batxillerat General creix amb un grup més.

article formacioprofessional

Quant a les titulacions de formació professional, aquestes es distribueixen segons graus (grau mig i superior) i famílies professionals. Les famílies professionals amb major oferta a la comarca són: Informàtica i comunicacions (63 grups); Administració i Gestió (52 grups) i Comerç i màrqueting (40 grups). Respecte al curs anterior, cal destacar l’increment de l’oferta formativa de les famílies d’informàtica i comunicacions (4 grups més); activitats físiques i esportives (3 grups més); transport i manteniment de vehicles (2 grups més); administració i gestió (2 grup més); arts gràfiques (1 grup més); comerç i màrqueting (1 més); fabricació mecànica (1 grup més); hoteleria i turisme (1 grup més) i imatge personal (1 grup més). En canvi, instal·lació i manteniment continua disminuint la seva formativa (1 grup menys). La resta de famílies professionals mantenen l’oferta formativa del curs anterior.

Aquest curs escolar s’ofereixen 76 projectes amb 496 empreses col·laboradores i 655 alumnes de formació professional dual. 61 projectes, 3 empreses i 177 alumnes més respecte el curs anterior.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix