FGC ensenyarà els seus trens històrics a Martorell

Imprimeix

També treballa per a acabar la rehabilitació del tren de cotxes de fusta de la línia Llobregat-Anoia

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) obrirà tres centres expositius a Martorell, Rubí i la Pobla de Segur per “apropar el patrimoni de l’empresa al conjunt de la societat”, ha explicat el seu president, Ricard Font ahir divendres en el discurs de clausura de la vuitena Jornada de Patrimoni Històric centrada en el 125è aniversari de la línia dels directes entre Barcelona i Madrid.

Segons ha detallat, en una nau de Martorell s’exposaran els vehicles històrics de la línia Llobregat-Anoia; a Rubí s’ampliarà l’edifici existent davant de l’antiga estació per mostrar-hi trens de la línia Barcelona-Vallès; i a la Pobla de Segur es recuperarà el moll de mercaderies, l’hangar i l’entorn immediat per condicionar-hi un espai expositiu.

 7233414 orig

Font també ha anunciat que estan treballant per digitalitzar tot el seu patrimoni documental, que serà accessible a través d’una pàgina web.“Actualment estem treballant en la digitalització dels documents històrics de les antigues companyies ferroviàries conservats per FGC amb la intenció que els més destacats puguin ser consultables en aquest nou web”, ha especificat.

El president d’FGC també ha afegit que tenen previst fer un pla de millora i posada en valor de 14 espais expositius que FGC té escampats per Calalunya. Pel que fa a la reparació i la restauració de vehicles, ha indicat que l’empresa està completant la rehabilitació del tren 400 de la línia Barcelona-Vallès, que es preveu finalitzar aquest mes i poder posar-lo en servei durant el primer trimestre de l’any vinent. A més de la restauració i exposició de la cabina 2 de l’antic aeri de Sant Jeroni de Montserrat a Monistrol i de la tornada al servei del funicular de Gelida rehabilitat, FCG també treballa per acabar la rehabilitació del tren de cotxes de fusta de la línia Llobregat-Anoia.

Redacció / Fotos: Aj. Begues