Raquel Sánchez: “Ens oposem a qualsevol modificació de l’Aeroport"

L’alcaldessa de Gavà així ho ha ratificat en el decurs d’una reunió amb l’Associació de Veïns de Gavà Mar

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha reafirmat la postura de l’Ajuntament en contra de “qualsevol modificació de l’operativa actual de pistes de l’aeroport o qualsevol canvi en la infraestructura que pugui anar en detriment de la qualitat de vida dels veïns i veïnes de Gavà”. L’actual sistema operatiu és el resultat dels consensos aconseguit entre el territori i l’Aeroport que “ha demostrat ser eficaç i que continua sent vigent i compatible amb un creixement futur i sostenible” ha afegit.

Aterratge per la tercera pista

Sánchez ha fet aquestes declaracions després de la reunió mantinguda amb la nova junta de l’AV de Gavà Mar. En el decurs de la trobada, es va valorar l’informe presentat per la Cambra de Comerç de Barcelona sobre el creixement de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat segons el qual l’actual operativa pot suposar una limitació. També s’ha parlat de la construcció d’una nova terminal satèl·lit.

Sánchez ha afirmat que “aquest anunci i les declaracions fetes per representants de l’Associació de Línies Aèries ens preocupen i és per això que des de l’Ajuntament continuarem defensant el nostre posicionament i la necessitat d’establir estratègies conjuntes per mantenir l’actual configuració.”

En aquesta línia, l’Ajuntament s’ha adherit al manifest elaborat per diferents associacions veïnals i plataformes, entre elles l’AV de Gavà Mar que vetllen perquè l’activitat de l’aeroport no afecti la qualitat de vida dels municipis de l’entorn de la instal·lació. Aquests col·lectius reclamen que es mantingui l’actual model operatiu de pistes.

20061115 adn

Sánchez ha assenyalat que aquesta adhesió respon al fet que “el contingut d’aquest manifest recull tot allò que nosaltres sempre hem reivindicat. En aquest sentit, posarem tota la contundència per defensar els interessos de la nostra ciutat i, sobretot, dels veïns i veïnes més afectats com són els de Gavà Mar.”

De la seva banda, la presidenta de l’AV Gavà Mar, Carmen Torres, ha manifestat que abans de qualsevol altra ampliació de l’Aeroport del Prat s’haurien de fomentar les instal·lacions aeroportuàries de Girona i Reus. Torres ha afegit que “el barri de Gavà Mar ja està patint bastant el tràfic aeri i ens oposem a qualsevol creixement insostenible que vagi en detriment de la nostra qualitat de vida.”

L’Ajuntament i l’AV de Gavà Mar defensen un creixement sostenible i respectuós amb el medi ambient, amb l’entorn i sobretot amb els veïns i veïnes que viuen al voltant de l’aeroport.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà-AV Gavà Mar

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix