Nou revés judicial de l'Ajuntament de Sant Esteve pel cas Farràs

Imprimeix

El TSJC ha anul·lat el segon intent del consistori de legalització de 12 naus del Polígon Industrial Sesrovires que s'han d'enderrocar segons sentència judicial ferma i l'imposa les costes judicials

L'Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires ha rebut un nou revés judicial en el seu intent de legalitzar les 12 naus, actualment a ple rendiment, que es van construir al Polígon Industrial Sesrovires sobre uns terrenys que històricament i legalment eren propietat de les famílies Farràs. Naus que s'han d'enderrocar segons Sentència núm. 177 de 14/05/2010 del Jutjat Contenciós Administratiu 14 de Barcelona, confirmada en apel·lació pel TSJC en Sentència núm. 428 de 28/05/2013.

La recent Sentència núm. 828 del TSJC de 9/09/2019 ha desestimat el recurs d'apel·lació de l'Ajuntament contra l'Auto del Jutjat Contenciós Administratiu 14 de Barcelona de 16/05/2018 que va anul·lar els Acords de l'Ajuntament que legalitzaven les naus industrials que s'han d'enderrocar.

Farras Sentencia 828 TSJC

El cas es remunta a l'any 1995, quan l'Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires va fer la reparcel·lació del Polígon i va atorgar la propietat d'aquestes terres a qui no ho era, malgrat haver-se advertit i acreditat reiteradament l'error en què incorria l'Ajuntament pels seus legítims propietaris, les 14 famílies Farràs.

Segons l'advocat de les famílies Farràs, Sergi Aymerich, ja és el “segon intent de legalització de l'Ajuntament frustrat pels Tribunals perquè cal recordar que la Sentència del TSJC núm. 21 de 25/01/2017 va confirmar l'Auto del Jutjat Contenciós Administratiu 14 de Barcelona de 14/10/2015 que va anul·lar els Acords de l'Ajuntament que legalitzaven les naus industrials que s'han d'enderrocar.”

Segons Aymerich, l'Ajuntament continua incomplint les resolucions judicials que l'obliguen: “Aquesta continuada forma d'actuar no fa desaparèixer els problemes sinó a l'inrevés, els fa créixer, així com també fa créixer la responsabilitat que hauran d'acabar pagant, com sempre, els que no en tenen cap culpa: les sesrovirenques i els sesrovirencs”. L'últim exemple en són els 1.000 € que el TSJC obliga a pagar a l'Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires en imposar-li les costes processals que ocasiona pels seus recursos.

Resposta de l'Ajuntament

La Premsa del Baix s'ha posat en contacte amb l'Ajuntament per demanar-li una valoració. El consistori ha manifestat que "a dia d’avui l’Ajuntament de Sant Esteve no ha estat notificat de cap nova sentència en aquest procés judicial encara obert. Lamentem haver-nos assabentat per la premsa. Així mateix, l’ajuntament emprendrà les accions que consideri oportunes per conèixer l’origen d’aquestes filtracions. Per tant, no farem valoracions d’un document del qual no en tenim coneixement".

Redacció / Fotos: S.A.