Recull signatures per canviar la normativa de canvi d’ús dels locals

Un santjoanenc, amb el suport de l’Associació de Veïns de Les Planes, espera portar el tema al Ple, mentre que l’Ajuntament considera que aquesta està contemplada per preservar i mantenir el comerç local i que “afecta l’ordenament metropolità”

Des de fa un parell de setmanes, un ciutadà santjoanenc està recollint signatures per intentar canviar la normativa que regula el canvi d’ús de local comercial existent en planta baixa a habitatge. Segons ‘Víctor’ “l’objectiu que tinc és que modifiquin aquesta normativa que obliga a deixar un 25% del total de metres quadrats a local i la resta seria destinada a habitatge, si es compleix amb tots els requisits establerts. Així doncs, si un local té 70m2 no crec que et doni per fer local i habitatge” i afegeix que “seria bo, sobretot, per a les persones que tenen poca capacitat de mobilitat i no poden pujar escales”. Una normativa que afecta exclusivament als barris Centre i Les Planes del municipi baixllobregatí.

Captura de pantalla 2019 10 02 a las 11.29.33

La iniciativa ja té el suport de l’Associació de Veïns de Les Planes que l’ajuda a recollir les signatures necessàries per dur el tema al Ple de l’Ajuntament. De moment, ja ha aplegat més d’una vintena de signatures. “Espero que puguem aconseguir moltes més, perquè és un tema important per a la ciutat”, afirma.

70791590 2284650461845344 8197434302665850880 n

D’altra banda, segons fonts municipals "l'Ajuntament de Sant Joan Despí  contempla aquest condicionant amb l'objectiu de preservar i mantenir el comerç local en un moment de molta vulnerabilitat. De totes maneres, més enllà de poder treure aquest condicionament, a la reglamentació urbanística hi ha altres elements que no permeten de manera genèrica fer el canvi d'ús. És un tema complex que requereix un estudi molt acurat, que afecta l'ordenament metropolità. Per això estem parlant amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB)."

Redacció / Fotos: Google Maps-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix