Segueix creixent el 2018 el saldo migratori del Baix Llobregat

Es manté positiu per quart any consecutiu amb 7.611 persones

Segons l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, el territori presenta el 2018 un saldo migratori de 7.611 persones. Aquest saldo es manté en positiu per quart any consecutiu, i es manté així la seva tendència d’augment. El moviment migratori amb l’estranger és el principal protagonista d’aquest increment, i veu un major augment de les entrades en comparació amb les sortides. Aquest fet ha provocat que el saldo migratori amb l’estranger del Baix Llobregat l’any 2018 sigui de 7.215 persones.

El saldo de la comarca amb municipis de la resta d’Espanya torna a ser lleugerament negatiu (-616 persones el 2018). El saldo migratori de la comarca amb la resta de Catalunya, no obstant, és positiu i es manté en segon lloc com a component pel que fa al saldo migratori, només superat pel saldo amb l’estranger.

Captura de pantalla 2019 10 01 a las 16.11.24

Dintre de les migracions amb la resta de Catalunya, destaquen les variacions residencials amb la província de Barcelona (+1.818), ja que amb la resta de províncies de Catalunya la comarca presenta un saldo negatiu de -806 moviments. Els moviments interns (canvis de residència entre municipis de la mateixa comarca) han sigut 12.457. Aquests han crescut lleugerament respecte a l’any anterior.

Captura de pantalla 2019 10 01 a las 16.10.49

D’altra banda, l’estructura demogràfica de les persones migrants es caracteritza per una concentració en els grups d'edat de 20 a 44 anys (que representen el 55% del total de moviments) i una alta mobilitat de la població amb nacionalitat estrangera (el 43% del total de les variacions residencials de la comarca l'any 2018 han estat protagonitzades per estrangers, quan el seu pes sobre el total de la població és del 9,6%).

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
167

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix