Veïns i veïnes del barri Pla del Vent-Torreblanca reclamen un tècnic social

El col·lectiu considera que hi ha una discriminació respecte a altres zones del municipi, i l’Ajuntament de Sant Joan Despí pensa que no hi ha necessitat que ho justifiqui

Un nombrós col·lectiu de veïns i veïnes del barri Pla del Vent-Torreblanca de Sant Joan Despí reclama a l’Ajuntament, des de fa tres anys, la presència o expert de Treball Social al barri “donat que n hi ha, aproximadament, un total de 12 professionals al poble, distribuïts en altres barris i cap en aquest”, explica Maria del Pilar Fernández, veïna del barri. Segons aquest col·lectiu hi ha un total de 141 persones del barri que ja estan rebent atenció de Serveis Socials, a més de les que no poden desplaçar-se i que estem intentant comptabilitzar i localitzar.

“El mes de juliol hem sostingut diverses entrevistes amb la primera Tinent Alcalde del poble i amb dos regidors, a més amb la tècnica de Serveis Socials, Rosa Baixas. La resposta que ens donen és que no consideren que faci falta. Increïble donat que en aquest barri hi ha 3.633 habitants, a part dels que poden viure al barri sense estar empadronats. Creiem que és de justícia que, amb aquest nombre d´habitants hi hagi, com a mínim, un tècnic de Serveis Socials al barri.”, diu Fernández. A més considera que “tots el veïns censats paguem els nostres impostos rigorosament i considerem del tot injust no disposar d´un professional de Serveis Socials al barri. Es tracta d´un barri amb una població heterogènia amb moltes persones majors de 65 anys, algunes octogenàries,  amb situació de dependència, dificultats de desplaçament i amb poca autonomia.”

Punt datenció social a leficiència energètica

Segons els veïns es tracta d’un barri allunyat del centre cívic on obliguen als usuaris i usuàries a desplaçar-se per sol·licitar aquesta atenció “i el més trist és que existeix un centre cívic al barri on es podria fer l´atenció sense problemes. Considerem que l´Ajuntament comet un greuge comparatiu amb els veïns i veïnes del barri de Pla del Vent-Torreblanca. Sembla que som bons per pagar impostos, però no per rebre els serveis municipals. És bastant trist evidenciar que, una vegada elegits s´han oblidat d´escoltar a la ciutadania”, conclou.

D’altra banda, des del Departament d’Acció Social de l’Ajuntament de Sant Joan Despí es considera que “el municipi acompleix la ràtio establerta per la Llei de Serveis Socials 12/2007 respecte al personal de treballadores i educadors socials, arribant a tota la ciutadania de forma accessible” i afegeix que “és personal molt qualificat i especialitzat per donar resposta a les característiques de la població que atenen. Realitzen visites a domicili, especialment a les que presenten dificultats de mobilitat.”

D’altra banda, sobre la qüestió que es planteja, el consistori afirma que “totes les peticions s'han estudiat i atès des del Departament d'Acció Social per resoldre els dubtes i angoixes referides a l'àmbit social. Fa un parell de mesos hi va haver una trobada amb associacions de veïns i veïnes del municipi on es va informar de la situació general del servei aportant dades per barris, franges d'edats i d'atenció dels serveis socials que van constatar que no hi ha una necessitat que justifiqui la demanda concreta plantejada, cosa que, per contra, suposaria un poc aprofitament dels recursos i una atenció menys efectiva.”

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix