Es presenta la I Jornada de Cuina Tradicional Catalana Josep Lladonosa

Cuiners de renom com els germans Torres i desenes de professionals de la restauració i la pastisseria participaran d’aquest esdeveniment a Sant Vicenç dels Horts el 5 d’octubre

El Mercat de la Boqueria de Barcelona ha estat l’escenari escollit perquè l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts presentés la primera Jornada de Cuina Tradicional Catalana Josep Lladonosa, que se celebrarà el 5 d’octubre. Un acte que se celebrarà a la plaça de la Vila i els seus voltants. L’objectiu de la jornada és promocionar la cuina tradicional a través de demostracions en directe i reflexionar sobre el seu futur.

presentacio cuina .catalana 3

El programa d’activitats, que s’ha presentat avui, ha comptat amb la participació del regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, Xavi Gómez, la regidora de Promoció de la Ciutat, Paqui Capellades, el president de l’Associació de Comerciants de La Boqueria, Salvador Capdevila, i el mestre Josep Lladonosa, Premi Nacional de Gastronomia i Creu de Sant Jordi. L’esdeveniment, que compta amb la col·laboració del Parc Agrari i del Consorci de Turisme del Baix Llobregat, porta el nom del mestre cuiner lleidatà, molt vinculat amb Sant Vicenç dels Horts, on hi ha deixat el seu llegat documental i d’objectes relacionats amb la gastronomia catalana.

dsc 0156 presentacio lladonosa

El regidor Xavi Gómez ha lloat la figura del xef Lladonosa, a qui ha agraït la seva implicació en la difusió “d’aquesta cuina nostra, de casa” i el fet de donar nom a una jornada que té “la voluntat de potenciar el producte de proximitat i de temporada, en el nostre cas representat pel Parc Agrari del Baix Llobregat i els pagesos i pageses que treballen les terres a la nostra ciutat”. En aquest sentit, el regidor de Promoció Econòmica també ha destacat la restauració local i el potencial de l’horta vicentina i del Baix Llobregat, tot recordant que “la Boqueria és tradicional porta d’entrada al producte Agrícola del Parc Agrari; de fet, encara avui hi ha parades al mercat de producte exclusiu del Baix Llobregat, que és equivalent a producte de proximitat i de qualitat”. “Per això”, ha afegit, “ens és fàcil establir un relat directe entre producte de proximitat, cuina tradicional catalana i projecció internacional”. Gómez també ha anunciat que Sant Vicenç dels Horts ja està treballant amb la celebració de la tercera edició de la Mostra Internacional de Pastisseria que serà el gener de 2020. 

dsc 0197

D’altra banda, Josep Lladonosa ha destacat la importància de “recuperar, dignificar i divulgar la cuina tradicional catalana [...] i avui més que mai, en un marc de globalització”. Lladonosa també va afegir que “això és un bon començament per donar a conèixer la cuina catalana” i va esperonar als representants municipals de “fer un segon certàmen gastronòmic de Catalunya amb productes de proximitat. El primer es va fer l’any 1975 a Llagostera. L’objectiu és que es faci cada dos anys com va ser la meva intenció des de l’inici”. El cuiner va donar un missatge clar i contundent de “no perdre la identitat de la cuina catalana.”

El programa compta amb la participació de 14 dels millors restaurants de la comarca, com ara el grup CUBAT i també els vicentins Casa Mora, La Cuina del Toni, Sagristà i La Botigueta; i 10 pastisseries i forns de tota Catalunya. Tots aquests participants tenen en comú que disposen del segell “Sabors de l’Horta” que atorga el Parc Agrari del Baix Llobregat.

presentacio cuina catalana 2

A més, a la jornada hi participaran els coneguts xefs Javier i Sergio Torres, que cuinaran en directe una recepta del mestre Lladonosa. També hi participaran desenes de professionals de la restauració i de la pastisseria de la comarca i d’altres indrets de Catalunya, a més dels presidents de la Fundació Alícia, de La Boqueria i el Gremi de Restauració de Barcelona, que posaran en valor el nostre corpus culinari i la figura del mestre de mestres.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Vicenç dels Horts-LPdB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
162

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix