Un operatiu policial per millorar la seguretat a Cornellà deté 21 persones

Imprimeix

Es va realitzar al barri de Sant Ildefons i van participar tres cossos policials (Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra i Policia Nacional)

Com ja va avançar La premsa del Baix fa una setmana, la Guàrdia Urbana de Cornellà, els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional van activar la setmana passada, dimecres i divendres, l’operatiu ‘Inter’ per reforçar la seguretat ciutadana al barri de Sant Ildefons després de detectar incidències relacionades amb drogues, problemes de convivència  i l’incompliment  de les normatives en alguns establiments comercials.

La Policia Nacional es va encarregar principalment de detectar, gestionar i denunciar les infraccions relacionades amb estrangeria, els Mossos d’Esquadra de la Generalitat de Catalunya de les infraccions de seguretat ciutadana i la Guàrdia Urbana de les administratives i de les ordenances municipals, a més de la detecció d’estupefaents amb l’ajuda del seu gos policia, en Tro.

190924 NdP F3

Durant l’operatiu es van detenir 21 persones, 19 per la llei d’estrangeria, i 2 per requeriment judicial. A més es van detectar 13 casos de tinença il·legal de drogues. En l’actuació policial, es va comptar també amb la presència d’inspectors de treball que van realitzar quatre denúncies a establiments per tenir persones contractades sense estar donades d’alta de la seguretat social.

El treball conjunt de les tres forces de seguretat es porta a terme de forma habitual, durant tot l’any, amb l’objectiu de facilitar la convivència ciutadana i promoure el respecte en els espais comunitaris.

190924 NdP F2

En aquest sentit, funciona des de 2011 el Pla Local de Seguretat de Cornellà (Plasecor), que estableix la coordinació i planificació dels cossos de seguretat com a mecanisme bàsic de funcionament amb la finalitat de millorar la seguretat al municipi. Plasecor s’estructura en tres eixos estratègics d’actuació, vinculats a les persones, els serveis i a la ciutat, i en funció d’aquests es determinen les prioritats, les accions especials i les campanyes de prevenció. A partir d’aquí s’orienten les activitats i l’acció policial, una tasca que requereix l’actuació conjunta de la Junta Local de Seguretat, la Comissió del Pla i el Consell Municipal de Seguretat i Prevenció.

Redacció / Fotos: Mossos d'Esquadra