Més de 5 milions d'euros per remodelar de l’estació de tren de Molins

Imprimeix

RENFE té previst iniciar les obres abans d’acabar l’any i tenen un termini d’execució previst de 14 mesos

L’estació de tren de Molins de Rei afrontarà en breu una important remodelació. RENFE invertirà 5,1 milions d’euros per fer la instal·lació totalment accessible, per millorar els serveis i per poder acollir trens amb més capacitat. Les obres començaran abans d’acabar l’any i tenen un termini d’execució previst de 14 mesos. Les obres es faran sense provocar alteracions del servei, si bé no es descarta que puntualment pugui haver-hi algun ajustament d’horari forçat per la dinàmica del propi projecte. Part de les actuacions es faran en horari nocturn però s’habilitaran mesures per reduir les molèsties sobre el veïnat més proper.

20190919 dan costa renfe molins 001

remodelacio molins 2

 Després de la visita amb els responsables del projecte, l’alcalde Xavi Paz ha qualificat aquest projecte com “imprescindible en el segle XXI, que ens amenaça amb una emergència climàtica” i també pel fet que l’estació de Molins de Rei “exerceix de subcapitalitat, donant servei a molta més gent de la que viu a la vila”. L’alcalde també ha defensat la necessitat “que les diferents administracions dialoguin i col·laborin intensament per aconseguir resultats tan beneficiosos com el que es veurà a l’estació en pocs mesos.”

EE0jP30XkAAVY9V

De la seva banda, la directora de Rodalies de Catalunya, Mayte Castillo, ha apuntat que “les obres tenen l’objectiu d’absorbir la demanda creixent i, al mateix temps, fer l’estació accessible absolutament a tothom”. Castillo ha demanat la comprensió dels veïns i veïnes per les molèsties que es puguin produir durant els 14 mesos d’obres, però també ha explicat que “amb aquesta inversió es donarà resposta a molta gent que portava molt temps esperant aquesta reforma.”

remodel molins 4

El director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Pere Padrosa, ha centrat la seva intervenció en la idea que “aquesta és una actuació històrica, atès que es reforma la segona estació del país després de la de Mataró”. Padrosa ha dit que “aquest projecte d’accessibilitat ofereix beneficis a tota la ciutadania, integrant a tothom de la societat i donant un pas més vers el sistema de rodalies de primer ordre que tots desitgem”. 

EE0JrKWXYAElmc2

Mentrestant, la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha qualificat aquest projecte com “una obra de compromís, atès que afecta l’accessibilitat de la gent i a la millora del transport públic”. Cunillera també ha afegit que “també és una obra que ha implicat a diferents administracions que han estat capaces de parlar i col·laborar malgrat que no tinguin la mateixa ideologia.”

Les principals actuacions consistiran en l’adequació de l’estació per esdevenir en totalment accessible:

  • Instal·lació de nous ascensors d’accés a les andanes
  • Adequació i renovació d’escales
  • Recrescut i prolongació d’andanes fins als 200 metres per poder acollir trens amb més capacitat
  • Nova pavimentació i configuració de vorada segons normativa d’accessibilitat a totes les andanes
  • Adequació i millora de l’enllumenat de vestíbul i andanes
  • Noves marquesines de 75 metres de llargària
  • Nous encaminaments al vestíbul i andanes
  • Nova zona d’atenció i informació al viatger

L’estació de Molins de Rei compta amb serveis de les línies R1 i R4. Diàriament la utilitzen 10.072 viatgers de mitjana en dia laborable.

Visita a la vila

D’altra banda, la delegada del Govern a Catalunya ha mantingut una reunió de treball amb l’alcalde del municipi baixllobregatí per abordar temes d’interès per a la vila i seguir trobant vies de col·laboració.

EE0fr3UXUAA1jXn

EE0oJgDXoAEA6gH 1

A més, la visita de Teresa Cunillera ha culminat amb una visita al Museu Municipal acompanyada per les autoritats municipals encapçalades per Xavi Paz.

Redacció / Foto: Del. Govern Catalunya-Aj. Molins de Rei