L'edifici del convent de les germanes paüles d’Olesa tindrà usos socials

Imprimeix

La Congregació de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül ho va posar com a condició per a la cessió arran el tancament del convent després de 90 anys d'activitat

La congregació de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül ha anunciat la cessió al municipi de l’edifici que ha acollit el convent de les germanes paüles els darrers 90 anys. “La cessió està  condicionada amb els objectius d’aquesta congregació religiosa”, ha explicat  Miquel Riera, alcalde d’Olesa de Montserrat. Un dels requisits és que l’edifici es destini a usos socials, que se’n pugui beneficiar el barri i que qualsevol aprofitament urbanístic que se’n pugui derivar vagi adreçat a fer habitatge social. A més a més, la congregació també ha demanat que es recordi el treball que han fet les monges paüles al municipi al llarg de 90 anys.

1 pau

Sobre el futur de l’edifici, l’alcalde ha explicat que, tenint en compte que l’anunci de la donació és molt recent, “encara s’ha de pensar en quin tipus d’equipament es pot convertir”. Miquel Riera considera que, abans de prendre cap decisió, caldrà parlar amb les entitats socials i veure les possibilitats tècniques de l’espai. Fins que es faci aquest treball, el compromís de l’Ajuntament és el de tenir cura de la casa i instaurar les mesures de seguretat pertinents.

Donació

Les monges paüles es van establir a Olesa l’any 1929,  gràcies a una donació de la família Puigjaner destinada a una de les seves filles, Amparo Puigjaner, que va entrar en aquesta ordre. Durant nou dècades, les monges s’han implicat activament en la vida del municipi i han dedicat el seu treball a tasques socials: atenció domiciliària a malalts, llar d’infants i residència de gent gran.

santa oliva 2017 portes obertes convent paules 3

Al llarg d’aquests 90 anys de vida han estat 28 les germanes paüles que han passat per la congregació olesana, treballant sempre pels més necessitats des de la senzillesa i la discreció. Un cop acabada la seva activitat al municipi, la congregació ha volgut que l'edifici que ha acollit el convent, cedit en el seu moment per la família Puigjaner, sigui de propietat municipal.

Redacció / Foto: Aj. Olesa de Montserrat