TRAM Barcelona celebra els quinze anys de vida

L’acte més institucional es va celebrar ahir al Museu de les Aigües de Cornellà de Llobregat

Enguany es compleixen exactament 15 anys de la posada en marxa del tramvia metropolità de Barcelona. Era l’any 2004 quan començaven a circular els primers tramvies per la xarxa Trambaix, un 3 d’abril, i per la xarxa Trambesòs, un mes més tard, el 8 de maig. Ahir dimarts es va celebrar l’acte institucional del quinzè aniversari al Museu de les Aigües de Cornellà de Llobregat.

EElX45EW4AAm7Be

Cal destacar la presència del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que va felicitar TRAM Barcelona pels seus 15 anys i va explicar que va ser una bona decisió que del Govern i de l’ATM recuperar el tramvia per Barcelona i els municipis de la seva àrea metropolitana. “El que volem és que el tramvia creixi, Més i millor transport públic i més i millor tramvia”, va destacar.

Més de 330 milions de viatges

Des de l'entrada en servei del tramvia, el sistema tramviari ha realitzat 334.768.810 viatges (s’han realitzat més de 227 milions de viatges a la xarxa Trambaix, que amb 3 línies -T1, T2 i T3-), repartits entre les dues xarxes i consolidant-se com un dels sistemes tramviaris de l'estat espanyol que més persones ha transportat des de la reintroducció d'aquest mitjà de transport públic.

P4070112

TRAM, empresa concessionària de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM)  s'ha consolidat com un important mitjà de transport dins de la Regió Metropolitana de Barcelona, ​​millorant la mobilitat de les persones usuàries del transport públic.

El sistema tramviari està format per un total de 29,2 km de xarxa, 6 línies, 56 parades i 41 tramvies completament adaptats a les persones amb mobilitat reduïda. La xarxa Trambaix circula pels municipis de Barcelona, ​​l'Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Sant Feliu de Llobregat. La xarxa Trambesòs dóna servei als veïns de Barcelona, ​​Badalona i Sant Adrià de Besòs.

La construcció de les línies del tramvia va comportar una inversió de 563.400.000 d'euros distribuïts en 300.400.000 d'euros en la xarxa Trambaix i 263 milions d'euros en la xarxa Trambesòs.

Redacció / Fotos: TRAM-Barcelona

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix