La ciutadania tindrà veu en el futur Pla Director Urbanístic metropolità

Els municipis de la Vall Baixa i l’Ordal podran debatre i fer aportacions sobre el PDU el pròxim 25 de setembre al Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat

Sant Feliu de Llobregat acollirà el pròxim 25 de setembre una jornada de participació ciutadana amb l'objectiu de donar veu a la ciutadania i ajudar a divulgar els continguts de l'avanç del PDU metropolità. Els ciutadans podran contrastar, debatre i fer aportacions a les propostes del futur Pla director urbanístic. Aquesta serà la primera sessió d'un seguit de jornades participatives que es portaran a terme al llarg de tot el trimestre i que recorreran tota l'àrea metropolitana de Barcelona. Quan s'acabi el període d'informació pública del Pla, està prevista una sessió de retorn, en què es recolliran els resultats del procés de participació que han aportat cadascun dels agents.

Aquesta jornada participativa correspon a l'àmbit de la Vall Baixa i l'Ordal:  Begues, Castellbisbal, Cervelló, Corbera de Llobregat, Molins de Rei, Pallejà, la Palma de Cervelló, el Papiol, Sant Andreu de la Barca, Sant Climent de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló i Torrelles de Llobregat. En paral·lel a les sessions presencials, s'han habilitat uns canals de participació en línia per fer les aportacions de forma telemàtica: un espai per a la recollida de suggeriments (https://urbanisme.amb.cat/participacio/suggeriments) i una enquesta (http://urbanisme.amb.cat/participacio/participa/en-linia).

Exposició

Aquest dilluns 16 de setembre va obrir les portes l'exposició "Metròpolis de ciutats" al Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat, una mostra itinerant que pretén acostar el futur urbanisme metropolità a la ciutadania d'una manera fàcil, didàctica i pedagògica. Aquesta mostra estarà oberta al públic fins al pròxim 29 de setembre.

2019 02 07 Inauguració Expo Metròpolis de Ciutats a Cornellà 8

L'exposició s'estructura en tres parts. La primera es materialitza en un audiovisual que mostra la realitat actual de l'àrea metropolitana de Barcelona i evidencia el canvi de paradigma metropolità, encaminat cap a un nou model de ciutat.

En el bloc central s'hi exposen els reptes urbanístics que es volen assolir des de diferents àmbits temàtics com són el metabolisme urbà, la infraestructura verda, la mobilitat sostenible, les àrees d'innovació i centralitat, les àrees especialitzades d'activitat econòmica i els teixits residencials. Aquests conceptes tècnics es mostren a partir d'un conjunt de sis cartografies interactives acompanyades de dibuixos explicatius que il·lustren les idees més rellevants. Es pot viatjar per la infraestructura verda a través d'unes ulleres de realitat virtual, construir maquetes participatives i emportar-se com a record algunes postals sobre els teixits residencials.

1200 1549633548Expo Metropolis de Ciutats. Robert Ramos AMB 4

El visitant també podrà trobar-hi "el mur de directrius": un panell interactiu amb diferents cubs mòbils que exemplifiquen les directrius urbanístiques plantejades en el procés de redacció del PDU, com ara la millora de la integració de les infraestructures o el reequilibri del teixit residencial a través de polítiques d'habitatge que ajudin a minimitzar les desigualtats socials.

La part final és una galeria virtual on s'exposen els projectes metropolitans realitzats en els darrers anys a diferents escales: la metropolitana, la supramunicipal i la local. Tots aquests projectes estan interrelacionats i són els que acaben conformant la metròpolis de ciutats.

  

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix