El Festival Esperanzah! segueix incrementant la presència femenina

Imprimeix

L’onzena edició s’obre a nous gèneres i el cartell inclou el cantant de trap Lildami, Elèctrica Dharma, Oques Grasses o la nova Banda Esperanzah! que lidera Natxo Tarrés i comptarà amb Alfred Garcia i Txarango

Avui s’ha presentat el Festival Esperanzah! del Prat de Llobregat, que afronta la seva onzena edició amb l’objectiu de seguir incrementant la presència femenina tant en el cartell com en l’organització. Una cita que se celebrarà al Parc Nou del municipi baixllobregatí els dies 11, 12 i 13 d’octubre.

espe 2

70358200 10217634242024733 6817666163221200896 n

En aquest sentit, l’experiència Esperanzah!Es Muher adquireix un caràcter transversal i en lloc de concentrar-se en un sol dia com va succeir en la passada edició s’estén a la resta de jornades i àmbits del certamen. “L’any passat va ser la posada de llarg però entenem que no ha de ser un dia només, hem d’avançar cap aquest moment en què no hagèm de fer una diferenciació entre si tenim dones o no a l’organització, ha de ser una normalitat”, ha explicat Óscar Rando, codirector del festival. Rando ha destacat l’elevada presència de dones tant a nivell tècnic com en llocs de responsabilitat.

musica directa acustico las migas placa del diamant 1482395015110

El plat fort d’aquesta proposta tornarà a arribar de la mà de la mateixa Banda Futura del 2018 i amb la mateixa directora artística, Amparo Sánchez, acompanyada de diverses convidades com Ariadnna Puello, La Shica, Las Migas, Marinah o Markia Sierra. “Participar l’any passat en l’Esperanzah! Es Muher va ser màgic, recordo que tot l’equip tècnic estava format per dones, una cosa que mai passa”, ha explicat Alicia grillo, guitarrista de Las Migas. Considera que iniciatives com aquestes són “necessàries” perquè un dia es pugui dir “que una banda formada per dones simplement és una banda.”

Una altra de les novetats destacades d’enguany és la creació de la Banda Esperanzah! que liderarà Natxo Tarrés. “El que volem és una formació que representi els valors del festival i en sigui bandera”, ha comentat Tarrés que ha assegurat que aquest 2019 ell agafarà el timó d’aquest projecte amb l’objectiu que d’altres músics també s’animin a capitanejar-lo. Els membres de The Wireless seran els músics d’aquesta banda que oferirà un concert singular en el marc de l’Esperanzath!.

170603 txarango kafe antzokia

La cita comptarà amb la participació d’artistes molt diversos com Alfred Garcia, concursant d’OT i veí d’El Prat de Llobregat; diversos components de Txarango, Gerard Quintana, Gemma Humet o la jove Rita Farré, filla d’un dels antics membres de Gossos.

Nou gèneres

A banda, la cita s’obre a nous gèneres com el trap, i incorpora el cantant Lildami. També hi seran presents Oques Grasses, Rebelmadiaq Sound System, l’actor Pepe Viyuela, Elèctrica Dharma, la Sant Andreu Jazz Band, Itaca Band, Yonse, Pablo Superstar o Suu, entre molts altres.

rap lildami

Espectacles de cirs

A més, el festival tornarà a acollir el Festiclown Esperanzah!, amb diversos espectacles de circ, així com un fòrum social en què la temàtica central serà, aquest cop, el canvi climàtic i la importància de cuidar el planeta.

Festiclown Kambaiota 1024x682

Durant els mateixos dies de la celebració, i després d’haver- se constituït com a cooperativa el passat mes de maig, se celebrarà una assemblea al mateix Parc Nou en què es donaran a conèixer els motius que han dut els responsables d’aquesta cita musical a fer aquest pas. Esperanzah! va néixer fa deu anys per “dignificar” el barri de Sant Cosme i per impulsar o col·laborar a través dels seus ingressos en projectes socials, culturals, ambientals, humanitaris i d’Economia Social i Solidària (ESS), com Proactiva Open Arms, Pallasos en Rebeldía o les Dones sàvies de Sant Cosme. En els darrers quatre anys ha generat i destinat més de 400.000 euros a aquest tipus de projectes.

EEI0YADXkAAt7on

Redacció / Fotos: Arxiu-Jordi Gil