Macrojudici a la banda llatina dels 'Bloods' de Sant Boi

La fiscalia demana vuit anys de presó per a 15 acusats i 12 per a un altre per tràfic de drogues

L'Audiència de Barcelona jutjarà durant les dues properes setmanes una quinzena de suposats membres de la banda juvenil llatina 'Bloods' per organització criminal, narcotràfic, tinença il·lícita d'armes i tinença de moneda falsa, segons informa l’ACN. El ministeri públic demana vuit anys de presó per a 15 acusats i dotze anys per a un setzè acusat. Per a la resta, demana el sobreseïment provisional parcial per falta de proves. Els joves es dedicaven a cultivar marihuana i després a vendre la droga a petits consumidors. Els Mossos els van trobar moltes armes, milers d'euros en metàl·lic i importants quantitats de droga.

bloods 1

Segons la fiscalia, des d'abans de setembre del 2013 i fins al març del 2014, els 16 acusats i molts altres formaven part dels 'Bloods' de Sant Boi de Llobregat. No hi havia una estructura jeràrquica clara, però el seu objectiu era defensar l'anomenada cultura llatina i controlar el seu territori. Així, preparaven i venien haixix i marihuana destinats a petits consumidors. Es reunien i venien la droga en una pista de bàsquet, un pis ocupat per alguns d'ells i un altre domicili de Sant Boi, a més d'un local regentat per dos dels acusats, que eren parella. Un dels acusats traficava, a més, amb cocaïna. Tenien armes de foc curtes, munició, armes blanques i altres instruments lesius, tot sense permís. Aquest arsenal estava distribuït pels pisos dels acusats i estava a la disposició de tots. Algun dels joves també actuava a L'Hospitalet de Llobregat i Vallirana.

LV 20140306 LV FOTOS D 54402850946 992x558LaVanguardia Web

Després de mesos d'investigació, seguiments, petits decomisos de droga i intervencions telefòniques, el 3 de març del 2014 els Mossos d'Esquadra van fer diversos escorcolls domiciliaris, on es van trobar banderes del grup, codis i juraments de la banda, roba i complements amb els colors dels 'Bloods' --vermell, negre, morat i verd--, haixix, marihuana i cocaïna, balances de precisió, milers d'euros en efectiu procedents de la venda, fertilitzants per cultivar marihuana, instruccions per cultivar cànnabis, 272 plantes de marihuana, nombrosos elements per cultivar les plantes (llums, transformadors, ventiladors, extractors, termòmetres, jardineres, insecticida), documents per anotar les vendes, una pistola detonadora, una escopeta de balins, una pistola semiautomàtica, un revòlver, munició, esprais de defensa, porres policials, un llança-arpons, dos bats de beisbol, un bat amb claus, dues catanes, una espasa i altres armes blanques. També se'ls van decomissar diversos cotxes que utilitzaven per vendre droga. En total es van intervenir 3,1 quilos de marihuana preparats per vendre, valorats en 14.300 euros, i les plantes tindrien un valor d'11.550 euros. Els 54 grams de cocaïna intervinguts valdrien al mercat negre poc més de 3.000 euros.

mossos blodds 644x362

Per tot això, la fiscalia els acusa de pertinença a grup criminal, tràfic de drogues, tinença il·lícita d'armes i tinença de moneda falsa, i demana vuit anys de presó per a tots, amb una multa de 51.700 euros, excepte per al traficant de cocaïna, per a qui demana 12 anys de presó i 61.671 euros.

Molts dels acusats van estar en presó preventiva entre el març i l'octubre del 2014. Entre els 16 acusats per la fiscalia hi ha tres dones i tretze homes, tots nascuts entre el 1980 i el 1995, o sigui que tenien entre 18 i 33 anys, i procedeixen de Colòmbia, República Dominicana, Xile, França, Badajoz, Màlaga i diverses poblacions de l'àrea metropolitana de Barcelona.

BBVZZDTRBFDPBAYFHPGK24T2II

El macrojudici està previst que duri vuit sessions i comptarà amb nombroses declaracions de pèrits, testimonis, quatre d'ells protegits, i mossos. També es podran escoltar les converses gravades dels telèfons dels investigats i visualitzar els arxius digitals intervinguts als mòbils.

Es dona la circumstància que el 2016 el Tribunal Suprem va confirmar la condemna a 15 anys de presó per a un membre dels 'Bloods' per la mort a ganivetades d'un altre dels 'Lating Kings'. Els fets van tenir lloc el 17 de juny de 2012 a la zona d'oci de Femades, a Cornellà de Llobregat, quan, després que s'iniciés una baralla multitudinària a les portes de la discoteca Capitolio, el condemnat, amb una o dues persones més que no han pogut ser identificades, van perseguir la víctima fins que, un cop acorralada, li van clavar diverses ganivetades "de comú acord i amb la intenció d'acabar amb la seva vida", segons recull la sentència. En el seu recurs, el jove va al·legar que tot i que es trobava en el lloc dels fets no s'ha demostrat que ell fos qui matés la víctima. En aquest sentit, el Suprem ha assenyalat que és "irrellevant" qui portava l'arma homicida perquè els actors de l'agressió "van actuar de mutu acord i amb la voluntat de causar la mort del jove", el que fa que el crim sigui imputable "a tots ells."

Redacció / Foto: Arxiu-ACN

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix