La Variant de Vallirana arriba a la seva fase final

Imprimeix

Un sistema informàtic pioner permetrà controlar els diferents subsistemes de seguretat

La Comissió de la Variant de Vallirana es va reunir dijous passat per seguir analitzant la progressió de la infraestructura. El cap de la Demarcació de Carreteres de l’Estat a Catalunya i responsable de les obres de la Variant, Lluís Bonet, va intervenir a iniciativa pròpia per tal d’informar a la Comissió de l’estat de les obres, així com per resoldre dubtes i inquietuds. Acompanyat per un representant de la Delegació del Govern a Catalunya i pel responsable de l’empresa adjudicatària de les obres, Bonet va traslladar als membres de la Comissió que l’obra civil ja està acabada i que s’estan fent les darreres proves de seguretat. Tan bon punt finalitzin les proves de tots els sistemes de seguretat, els túnels es podran obrir i ja hi podran circular vehicles.

vallirana valiant final 1

Sistema pioner

Aquestes proves es compaginen amb la programació d’un sistema informàtic pioner que permetrà controlar els diferents subsistemes de seguretat, com ara la ventilació, la il·luminació, la detecció automàtica d’incidents i els punts SOS, entre d’altres. Aquest sistema pioner és de gran importància per a garantir la seguretat ciutadana en casos d’emergència, ja que permet l’activació dels protocols de seguretat dins els túnels en cas d’incendi o accident.

vari 1

vari 2

Demarcació de Carreteres va veure amb bons ulls la possibilitat de fer una visita al centre de control de seguretat on s’està instal·lant aquest sistema pioner, mentre confia a obrir els túnels com més aviat millor quan es garanteixin totes les mesures de seguretat.

vari 3

En paral·lel, s’està acabant d’enllestir una segona escomesa de subministrament d’energia per part d’Endesa a l’entrada nord dels túnels (zona Vall d’Arús). La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, està fent un seguiment exhaustiu de les obres i s’ha implicat personalment en l’agilització de tot el procés.

Redacció / Fotos: Aj. Vallirana