La Fundació Gasol i el Grup IFA, aliança contra l’obesitat infantil

Imprimeix

Han prorrogat la seva vinculació un any més que beneficiarà 300 equips de bàsquet d’arreu d’Espanya perquè rebran formació en hàbits saludables a través del projecte “Basket4All”

La Gasol Foundation −fundació dels germans Gasol l'objectiu dels quals és la lluita contra l'obesitat infantil− i Grup IFA −líder en el sector de distribució de productes d'alimentació i gran consum a Espanya− fan un pas més en la seva aliança per a promoure hàbits saludables. L'esportista i president de la Gasol Foundation, Pau Gasol, i Juan Manuel Morales, director general del Grup IFA, han presentat en la seu de la fundació el projecte “Basket4All” amb l'objectiu de fomentar hàbits saludables entre els 300 equips de bàsquet prebenjamí, premini, benjamí, aleví o infantil a Espanya que tenen recursos econòmics limitats. Durant l'esdeveniment de presentació, Morales ha fet lliurament d'un xec solidari de 60.000 euros a la fundació per a posar en marxa totes les activitats d'aquest nou projecte. A kl'acte ha assistit també l'alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret.

gasol 2

Aquests equips, representats per 2.400 jugadors de 6 a 13 anys, les seves famílies i l'equip tècnic participaran en “Basket4All” durant els mesos d'octubre a juny. La Fundació Gasol ha dissenyat el programa, que compta amb 15 clínics de bàsquet en diferents localitats d'Espanya. Durant l'esdeveniment, IFA ha fet lliurament d'un xec solidari de 60.000 euros a la Fundació.

A més, els jugadors i equip tècnic tindran accés a una plataforma online amb material educatiu estructurat en les quatre temàtiques saludables que treballa la fundació: activitat física, alimentació saludable, descans i qualitat del somni, així com benestar emocional.

20190912 120545

Reptes
El projecte inclourà una sèrie de reptes saludables, com l'ús del transport públic o una correcta hidratació, perquè els participants i les seves famílies els duguin a terme durant la temporada. A més, la Fundació Gasol posarà en marxa un protocol d'avaluació del projecte per a disposar de dades sobre l'estil de vida dels jugadors participants, abans i després de la intervenció. Aquestes dades serviran de base per a l'elaboració d'una publicació posterior.

La iniciativa “Basket4All” de la Gasol Foundation es remunta a juliol de 2018 quan els germans Pau i Marc Gasol van jugar el partit solidari PauVsMarc amb l'objectiu de recaptar fons i dotar d'equipament esportiu Nike a equips de bàsquet amb recursos limitats. Ara, gràcies a Grup IFA, el programa es completarà amb una formació en hàbits saludables dirigida tant a jugadors com a les seves famílies i entrenadors per a garantir el ple desenvolupament dels joves.

El director general del Grup IFA ha recalcat l'encaix que té “Basket4All” amb les fortaleses de la companyia. “La proximitat de la nostra xarxa d'establiments fomenta els hàbits saludables, ja que permet als consumidors una mobilitat més sostenible quan vénen a fer la compra. A més, la nostra forta aposta pels frescos els facilita una alimentació més natural i saludable”, ha explicat Morales.

gasol 1

Per part seva, Pau Gasol, president de la Gasol Foundation ha explicat els objectius que persegueix la fundació i ha destacat la importància de dur a terme iniciatives com Basket4 All per a assegurar que, a més de l'esport i de l'activitat física, aquests joves també incorporen en el seu dia a dia una alimentació saludable, un descans adequat i, a més, gaudeixen de benestar emocional. “Aquests són els quatre pilars bàsics que treballem des de la Gasol Foundation amb l'objectiu de garantir un futur saludable per als més petits i reduir les xifres d'obesitat infantil al nostre país”. Segons els resultats preliminars de l'Estudi PASSOS, publicats recentment per la Gasol Foundation, el 34’9% de la població de 8 i 16 anys pateix sobrepès o obesitat.

El Grup IFA i la Fundació Gasol van signar la seva aliança l'any 2015. Des de llavors, totes dues entitats han posat en marxa nombroses activitats de promoció d'hàbits saludables en la rutina diària dels nens/as. Entre elles es troba la campanya “Els Súper Saludables”, protagonitzada per Pau Gasol i uns personatges vegetals, caracteritzats com a superherois, que fomenten una alimentació saludable, a més de recomanacions per al benestar físic, intel·lectual i social del nen.

Redacció / Fotos: Gasol Foundation-LPdB