Se celebrarà el proper 5 d’octubre amb l’excuiner Josep Lladonosa com a gran protagonista de l’esdeveniment gastronòmic
En Josep Lladonosa és ‘el pare’ de la cuina tradicional Catalana. Actualment, ja retirat de la cuina, continua la seva trajectòria d´escriptor i ens segueix sorprenent amb els seus llibres plens de receptes carregades de sentit, sentiment i d´història. La cuina catalana no hauria arribat tan lluny sense la seva persona, ja que va inspirar i ensenyar a molts dels grans cuiners actuals amb els seus llibres i el seu saber fer dintre de la cuina. És per això que el proper 5 d´octubre, Sant Vicenç dels Horts organitzarà una Jornada de cuina tradicional catalana, municipi on ha deixat el seu llegat.
Programa d´activitats
10.30h inauguració i visita pel seu llegat
11.00h Taula rodona per saber on es troba la cuina tradicional catalana: “Avui dia es més fàcil trobar on menjar un bon sushi que un bon fricandó?”. Estarà representada pels cuiners i alumnes del Josep Lladonosa, els Germans Torres, el President de la fundació Alicia, de la Boqueria, del Gremi de Restauració de Barcelona i moderada per Pep Palau.
12h Show cooking dels Germans Torres, la xef del Parc agrari del Baix Llobregat Cristina Roig i el Mestre Josep Lladonosa
13h Xerrada, elaboració i degustació d´un vermut a càrrec de Guillem distribucions
17.30h Show cooking de receptes tradicionals dolces a càrrec del Pastisser local Eugeni Muñoz
18.30h Show cooking d´una recepta del Josep a Càrrec dels cuiners de Cubat, un grup de professionals del Baix Llobregat amb una gran trajectòria i sobretot amb una gran estima per la cuina
19.30h cloenda amb agraïments i diplomes a tots els participants
De 11.30 a 19.30 hores es podran degustar receptes del Mestre Josep Lladonosa i plats tradicionals cuinats pels restauradors del Baix Llobregat, membres del Sabor de l´Horta i establiments locals. Es començarà amb esmorzars de forquilla, platets per dinar i s’acabarà amb berenars dolços i salats. Per acompanyar-ho hi haurà vins, caves, vermut i cerveses artesanes de proximitat. Sense oblidar-nos del mes petits que tindran tallers i activitats durant tot dia.
Participants
Restaurants
Cal Mingo amb Domingo Morilla de Viladecans
Casa Mora amb Anna Mora de Sant Vicenç dels Horts
El Mirador de Sant Just amb Joan Mascaró
Follia amb Jô Baixas de Sant Joan Despí
Hotel Golf Can Rafel amb Enric Roig de Cervelló
L´Apat amb Joan i Esther Hernandez de Molins de Rei
La Cuina del Toni amb Carme Hernández de Sant Vicenç dels Horts
La Lluna en un cove amb Rosa Farrés del Prat
Major 36 amb Manel Armengol de Gavà
Plats amb Xavier Llanos de Cornellà
Palau Vell amb Josep Martín de Sant Andreu de la Barca
Sagristà amb Josep Sagristà de Sant Vicenç dels Horts
Unlugar amb Nicolàs Nimarino i Sofia Fortuna de Castelldefels
Pastisseries i Forns
Pastisseria Cardona de Corbera de Llobregat
Pastisseria Muñoz de Sant Vicenç dels Horts
Artesà del Pa de Sant Vicenç
Cafeteria Julian´s de Sant Vicenç dels Horts
Finestra Gaudí de Sant Vicenç dels Horts
Begudes
Vichy Català
Vins de Can Calopa de Collserola
Cava de Finca Parera del Penedès
L´Abadia Cerveses de Sant Vicenç dels Horts
Vins dolços de Vila Viniteca de Barcelona
Redacció / Fotos: Aj. Sant Vicenç dels Horts-Arxiu