L’alumnat al Baix Llobregat va créixer un 0,5% el curs 2018-2019

Va continuar disminuint el nombre d’infants matriculats en educació infantil a la comarca,  i va pujar el nombre de personal docent en els centres educatius

Segons l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, l’alumnat al Baix Llobregat va créixer el curs 2018-2019 un 0,5%. Amb tot i això, continua disminuint el nombre d’infants matriculats en educació infantil. La comarca va registrar 836 infants menys matriculats en educació infantil (0 a 5 anys). Per vuitè any consecutiu, l'alumnat matriculat en cicles formatius (10.174) va superar al de Batxillerat (9.794). 7,3% de l’alumnat va ser estranger. Mentrestant va continuar disminuint el pes de l’alumne estranger en els centres educatius de la comarca.

Captura de pantalla 2019 09 10 a las 11.56.43

Captura de pantalla 2019 09 10 a las 11.57.01

El 63,2% dels centres educatius del Baix Llobregat eren de titularitat pública. El nombre de centres educatius de la comarca van ser gairebé els mateixos que el curs anterior. Cal destacar, però, un centre educatiu més de titularitat pública que va oferir cicles formatius de grau mig (Can Margarit a Corbera de Llobregat). Es va registrar també un centre menys de titularitat privada de llar d’infants i un menys de titularitat pública d’educació especial.

Captura de pantalla 2019 09 10 a las 11.56.52

ies can margarit

També va créixer el personal docent als centres educatius del Baix Llobregat (4,3% més respecte el curs 2017-2018) i ho va fer a tots els nivells educatius i tipus de centres (tant entre els de titularitat pública com privada). El creixement més destacat de personal docent es va registrar en els ensenyaments secundaris de titularitat pública (11% més respecte el curs anterior).

El 75%  de l’alumnat d’ESO va promocionar de curs sense cap àrea pendent. En els estudis post obligatoris el 75% de l’alumnat de Batxillerat va promocionar i en els cicles formatius el 29%. Respecte el curs 2016-2017, va disminuir el percentatge de graduats en ESO al Baix Llobregat (de suposar el 88,1% al 87,8%) però va pujar al conjunt de Catalunya  (del  88,6% al 88,9%), segons l'Observatori del Baix Llobregat.

classe alumnes olorda 900x300

El percentatge d’alumnat que no va promocionar al següent curs de l’ESO no va arribar al 7% del conjunt matriculat en els centres del Baix Llobregat. Va disminuir, respecte el curs escolar anterior, el percentatge d’alumnat que va repetir el darrer curs a l’ESO tant al Baix Llobregat com a Catalunya.

Redacció / Fotos: Observatori Comarcal del Baix Llobregat-Orgull de Baix-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
167

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix