L’Ajuntament vol clausurar de l’edifici incendiat del Camí Ral

Imprimeix

El consistori esparreguerí insta la SAREB, propietària de l’edifici, que tanqui totalment l’accés a aquest bloc de pisos que ha estat precintada provisionalment amb avís de sanció si s’incompleix la prohibició d’accedir-hi

A través d’un decret d’alcaldia l'Ajuntament d'Esparreguera ha requerit la clausura de l’edifici del Camí Ral a la SAREB, propietària de la finca, després que dilluns a la tarda patís el segon incendi en les darreres setmanes. L’edifici ha estat precintat de manera provisional amb avís de sancions si no es respecta la prohibició d’accedir-hi. Els tràmits iniciats pel consistori baixllobregatí amb la propietat de l’edifici preveuen l’execució subsidiària de la clausura de la finca si fos necessari.

La policia científica dels Mossos d’Esquadra investiga les causes de l’incendi, declarat a dos quarts de vuit de la tarda i que va afectar diverses plantes de l’edifici. Els serveis tècnics municipals i els bombers van revisar ahir l’estructura del bloc de pisos. L’edifici, que estava ocupat, resta desallotjat i en espera d’autoritzar l’entrada per recuperar pertinences abans de la seva clausura definitiva. D’altra banda, l’incendi declarat a la mateixa finca el passat 26 de juliol va afectar sobretot un dels pisos.

incendi espa 2

L’alcade d’Esparreguera, Eduard Rivas, va ser present al lloc dels fets i va lamentar “la reincidència de l’incendi en la mateixa finca i el risc per a la salut de les persones que impliquen aquest tipus de situacions". Rivas va transmetre que “tot i el risc social, de salut pública i urbanístic que impliquen aquestes situacions, aquestes són difícilment evitables donats els escassos mecanismes dels que disposa l’administració per actuar-hi legalment en contra” però que “tot i això, des de l’Ajuntament es requerirà la clausura definitiva d’aquest edifici.”

Captura de pantalla 2019 09 03 a las 7.44.42

L’edifici incendiat és un bloc de pisos amb sis habitatges, dels quals tres estaven ocupats. A la finca, segons ha explicat el regidor de Serveis Socials Bàsics, Emmanuel Ortí, hi vivien regularment quatre persones tot i que l’edifici registrava un trànsit constant de persones. Cap dels habitants d’aquest bloc de pisos no està empadronat a Esparreguera ni és usuari dels serveis socials.

Redacció / Fotos: Aj. Esparreguera