L'Ajuntament de Sant Just estudia accions davant la carta d'Endesa

Imprimeix

La companya elèctrica li reclama el pagament del 50% del rebut de la llum de famílies en situació de vulnerabilitat

La companyia elèctrica Endesa ha informat diversos ajuntaments catalans, entre els quals hi ha Sant Feliu de Llobregat i Sant Just Desvern, que han de fer-se càrrec del 50% del deute de famílies que no han pogut fer front al rebut del subministrament d’electricitat per trobar-se en situació de vulnerabilitat. A Sant Just, aquesta circumstància afecta 15 famílies i la part del deute que reclama Endesa ascendeix a prop de 7.650 euros. La carta indica que, en cas que no s’efectuï el pagament, Endesa es veurà obligada a “iniciar, a partir de l’1 d’octubre, els procediments de suspensió de subministraments establerts a la normativa.”

44

Davant d’aquesta situació, el consistori baixllobregatí està analitzant amb altres municipis, associacions municipalistes i la Diputació de Barcelona, donar una resposta institucional conjunta i decidida a exercir les accions que calguin per defensar els drets de ciutadans i ciutadanes que puguin resultar afectats per l’anunci de la companyia elèctrica.

D’aquesta manera, l’Ajuntament referma el seu compromís amb les famílies en situació de vulnerabilitat. En aquest sentit, l’Ajuntament ja ofereix diversos serveis, com la informació de descomptes de les empreses subministradores (i, en algun cas, la seva activació), l’orientació sobre elements a tenir en compte per tal de reduir el cost de les factures, l’elaboració d’informes socials de vulnerabilitat i, en situacions puntuals, l’atorgament d’ajuts econòmics per al pagament de factures impagades o que incloguin un avís de tall de subministrament.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Just Desvern