La UE reconeix un projecte intergeneracional fet a Esplugues

L’objectiu d’aquest any és sensibilitzar sobre la contribució que la gent gran pot aportar a la societat, al mateix temps que animar els responsables polítics i altres persones interessades a actuar per tal de crear millors oportunitats per l’envelliment actiu i enfortir la solidaritat intergeneracional.

El Programa d’Alfabetització Digital Intergeneracional es va iniciar el 2009, dins del Pla de Millora Integral de Can Vidalet, i consisteix en què infants de primària ensenyin a persones grans els coneixements adequats per fer un ús quotidià de les tecnologies de la informació i de les comunicacions.

Durant els primer anys van participar dos centres escolars de Can Vidalet, treballant una persona gran per cada dos alumnes. Durant el curs escolar 2011-2012 estan participant de nou dues escoles (Matilde Orduña i Can Vidalet) amb 48 escolars de 4t de primària i 26 persones grans.

A més, enguany s’ha creat un nou grup amb 16 joves de quart d’ESO de l’Institut Joanot Martorell, que treballen amb 8 persones grans, realitzant conjuntament amb les TIC una part del treball de recerca final sobre un tema d’interés comú.

L’objectiu del programa és doble: d’una banda, promou l’envelliment actiu a través de la interacció de la gent gran amb infants i joves del seu barri, i també promou l’ús de les persones grans de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) per reduir la bretxa digital.

D’altra banda, una altra prioritat del programa és la construcció d’un teixit social actiu, que s’aconsegueix fent que infants i joves siguin els mestres de les TIC de les generacions més grans.

Redacció | Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
167

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix