L’atur registrat a la comarca creix al juliol en 228 persones

L’augment va ser del 0,6%, mentre que la taxa respecte a juliol de 2018 va baixar un 4,5% (-1.768)

A finals del mes de juliol, l’atur registrat al Baix Llobregat s’ha situat en 37.281 persones, augmentant respecte el mes anterior en 228 persones (+0,6%), i la taxa d’atur registral es situa al 9,5%. La taxa mitjana de les comarques de l’Àmbit metropolità es va col·locar per sobre de la baixllobregatina, així com la del conjunt de Catalunya. En termes interanuals, segueix disminuint l’atur registrat en tots els àmbits territorials. El nombre de persones registrades a les oficines de treball al Baix Llobregat ha baixat en 1.768 persones respecte a juliol de 2018.

Captura de pantalla 2019 08 15 a las 11.55.34

Sexe, edat i sectors econòmics

L’augment de l’atur d’aquest mes es registra només entre les dones (+402), ja que entre els homes disminueix l’atur registrat (-174) Les dones continuen tenint una taxa d’atur registral superior a la masculina (11,7% davant el 7,4%). Per edats, l’atur augmenta sobretot en el grup d’edat de 25 a 44 anys (+232 persones, +1,7%). La resta de grups d’edat gairebé no varia el nombre de persones inscrites com a aturades.

Captura de pantalla 2019 08 15 a las 11.54.53

Atur mensual imatgeweb 30

Per sectors i activitats econòmiques es veu com l’atur augmenta sobretot en les activitats d’educació, administració pública, activitats esportives i d’esdeveniments i serveis de menjar i begudes. Les activitats relacionades amb l’ocupació (inclou ETT) disminueixen el nombre de persones aturades.


Redacció / Fotos: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix