L’Hospital de Viladecans estalvia un 25% de les transfusions de sang

El model, que s'aplica en cirugies, redueix els dies d’ingrés, la mortalitat i les complicacions en els pacients de cirurgies
 
L'Hospital de Viladecans, centre sanitari de referència per als municipis de Castelldefels, Gavà, Viladecans, Begues i Sant Climent de Llobregat, utilitza el model de gestió de sang dels pacients, anomenat PBM per les seves sigles en anglès (Patient Blood Management). Aquest model permet fer servir un 25% menys d'unitats de sang en procediments quirúrgics programats respecte a la sang que se sol usar de mitjana. Amb aquesta disminució, s'aconsegueix, també, una reducció dels dies de recuperació en hospital, així com una disminució de la mortalitat i de les complicacions, respecte al que estadísticament s'espera en operacions similars. A més, permet optimitzar les reserves de sang, que són un bé escàs.
transfusio
El model PBM es basa en l'optimització del volum sanguini que es fa servir al quiròfan, la minimització de les hemorràgies i l'optimització de la tolerància a l'anèmia. Aquest model està recomanat des del 2011 per l'Organització Mundial de la Salut i des de 2017 també ho recomana la Unió Europea.
L'hospital usa aquest model en cirurgies de pròtesi de maluc o de genoll, així com les cirurgies obertes i per laparoscòpia de càncer de còlon i recte. En aquestes intervencions han aconseguit bons resultats, aconseguint una reducció del 72% en el nombre esperat de complicacions, i un 52% menys de dies d'estança a l'hospital després d'aquestes intervencions, deixant la mitjana de l'hospital en 3,27 dies. Pel que fa al nombre de transfusions, només un 9,1% dels pacients sotmesos a aquestes operacions en van rebre una, quan de mitjana, en reben un 12,1% de pacients.
Redacció / Fotos: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix