Nova vaga a l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat

Imprimeix

Aquest divendres es planten els vigilants de seguretat de l’empresa Trablisa si no hi ha una solució

L’assessor del Comitè de Vaga de Trablisa, Juan Carlos Giménez, ha criticat els serveis mínims del 90% dictats per la delegació del govern espanyol per a la vaga indefinida que han de començar divendres que ve els vigilants de seguretat de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat i els ha qualificat “d’abusius”, segons explica l’ACN. “Els treballadors no tenen el mínim dret de vaga tal com marca la Constitució”, s’ha queixat.

Segons l’ACN, Giménez ja ha avisat que són impossibles de complir perquè caldria trucar treballadors que actualment estan de baixa o de vacances. L’assessor del Comitè de Vaga de Trablisa ha comentat que ja s’esperava que els serveis mínims podien ser molt elevats després de la convocatòria del febrer passat, coincidint amb el Mobile World Congress, i que al final no es va acabar produint en signar uns acords “que no s’han complert mai”, ha denunciat.

Trablisa Empresa Servicios de Seguridad

Avui dimecres, hi ha prevista una reunió de mediació entre les parts en què està previst que la direcció de Trablisa traslladi una nova proposta i el dijous la celebració d’una assemblea, en què previsiblement els treballadors ratificaran la convocatòria de vaga indefinida.

Servei essencial

La delegació del govern espanyol a Catalunya ha fixat un 90% de serveis mínims. Segons que han explicat fonts de l’organisme estatal, la decisió vol assegurar el bon funcionament d’un ‘servei essencial’.

Redacció / Fotos: Trablisa