Begues ja té el seu Pla de mobilitat urbana sostenible

Imprimeix

Té com a objectiu millorar la mobilitat dels vianants, fomentar l'ús racional del vehicle privat i controlar i disminuir els nivells de contaminació atmosfèrica i acústica del trànsit

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament de Begues el Pla de mobilitat sostenible del municipi, un treball que té com a objectiu millorar la mobilitat dels vianants així com fomentar l'ús racional del vehicle privat a partir de mesures que facilitin el traspàs a altres modes de transport més sostenible i que promoguin la intermodalitat. El Pla també pretén controlar i disminuir els nivells de contaminació atmosfèrica i acústica provocada pel trànsit.

1ed165d9 37a0 4e26 bc3f 1a2a2f2bf5c0

Mesures
Entre les principals propostes del Pla hi ha l'ampliació de l'actual illa de vianants amb prioritat invertida al centre de la població, l'eixamplament i construcció de noves voreres així com l'eliminació de barreres arquitectòniques. El Pla també contempla l'estudi de viabilitat d'un itinerari de vianants i ciclistes entre Begues i Torrelles de Llobregat, la implementació d'un carril pedalable al barri Begues Parc i un carril bici a l'avinguda Torres Vilaró, així com la millora de la connectivitat en bicicleta amb la zona esportiva i de nous aparcaments per a bicicletes als equipaments.

Captura de pantalla 2019 07 31 a las 16.59.11

El Pla també proposa la modificació del servei de bus interurbà al seu pas pel nucli urbà així com la millora de la freqüència de pas del bus 902. També contempla millorar l'entorn de les parades de transport públic i assegurar que totes disposin de la identificació de la línia de pas, l'horari i el recorregut en paper.

Pel que fa a les infraestructures, el Pla proposa la reurbanització del tram de travessera BV-2411 entre els PK 1,370 i 11,590, realitzar un pla de senyalització informativa fruit de la nova jerarquització viària i millorar la senyalització dels accessos i implementació d'elements reductors de velocitat a la carretera BV-2041 entre l'avinguda Pare Manyanet i el carrer Creu del Joncar.

Captura de pantalla 2019 07 31 a las 16.59.52

Sobre estacionament, entre les mesures establertes en el treball hi ha l'ampliació de les places regulades amb disc horari, impulsar un nou sistema de distribució urbana de mercaderies metropolità, dotar de places d'estacionament per a motocicletes, implantar una infraestructura de recàrrega per vehicles elèctrics i la creació de zones de 'kiss and ride' a les escoles. També es proposa redactar un Pla local de seguretat viària així com establir sistemes de mesura i control periòdic de la contaminació acústica i atmosfèrica.

Redacció / Fotos: Google Maps-Diputació de Barcelona