La Variant de Vallirana podria estar operativa al setembre o octubre

Imprimeix

S’inicia el proper agost una fase de proves als túnels que afecten la seguretat, la il·luminació, la ventilació, els sistemes de control i alarmes

Ahir es va celebrar reunió de la Comissió de Treball per a la Variant on es va informar amb detall de la reunió mantinguda el dijous 25 de juliol per part dels representants municipals amb el cap de la Demarcació de Carreteres de l’Estat a Catalunya i responsable de les obres de la Variant, Lluís Bonet. En aquesta reunió es va informar dels problemes que hi ha hagut amb Endesa per la connexió d’unes línies de mitja tensió, una a cada sortida dels túnels. La de la zona del Xipreret ja està operativa, mentre s’està a l’espera de la connexió amb la línia de la zona de la Vall d’Arús. Les proves definitives als túnels s’han de fer amb aquestes línies.

EAy2jsuWkAAxPaH

Està previst que aquestes proves es facin durant el mes d’agost i a principi de setembre se’n pugui fer una valoració. Si els resultats de les proves són positius, es preveu que la variant podria entrar en funcionament a finals de setembre o principi d’octubre. La data queda supeditada als resultats de les proves.

Cinc factors

Les proves afecten la seguretat, la il·luminació, la ventilació (amb un complet sistema de turbines i ventiladors), i els sistemes de control i alarmes. Cal tenir en compte que els túnels de la variant són dels més preparats de la xarxa de carreteres de l’Estat i que permetran la circulació de transport de productes perillosos pel seu interior.

Festa d’inauguració i reclamació

La Comissió també va tractar sobre una festa d’inauguració de la variant així com amb la necessitat de mantenir-se activa davant la reclamació que cal fer ara de la tercera fase de la variant. Una fase que actualment no té pressupost previst ni projecte redactat, si bé la proposta inicial es coneix que aniria del final de la fase 2 fins a la rotonda del polígon industrial en forma d’autovia, i a continuació, en forma de 2 carrils de pujada i un de baixada fins a l’entrada a Can Julià.

EAy2jstXsAYSPEq


Redacció / Fotos: Aj. Vallirana